Efter två veckor av stora spekulationer så avslöjar idag ICA Gruppen AB vem som blir den nya “ICA-Stig” – Per Eriksson tar över drömrollen.

Sedan 2001 har de folkkära tv-reklamerna susat förbi i tv-rutan. Många karaktärer har kommit och gått, medan andra verkar vara här för att stanna. Sedan Hans Mosesson meddelat att han slutar som ICA-Stig, står ICA inför en stor förändring. Under flera veckor har det spekulerats om vem som tar över rollen – nej det blir inte Stefan Sauk eller Henrik Hjelt och inte heller Özz Nujen. Den nya rollen kommer spelas av Per Eriksson rector magnificus för Lunds universitet mellan åren 2009-2014, eller numera känd som ICA-Per.

Per Eriksson blev nationellt känd sedan han i början av sin karriär som rektor lånade ut sin soffa till en student, men också för att ha spenderat lite för mycket pengar och använt “rektorskedjan” vid privata tillställningar. Den nya rollen i tv-rutan innebär att stort uppsving för professorn.

Akademikern talade med Per efter presskonferensen under söndagen.

– Jag måste erkänna att jag blev förvånad  när jag fick frågan innan jul. Men hela cirkusen gick snabbt och en sån här chans får man bara en gång i livet. “Jag gör det” sa jag ganska direkt.

Reaktionerna har varit stora sedan presskonferensen och många har inte låtits vänta med att göra sig hörda.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Per tar över drömrollen. Hans ledarskap som rektor kommer väl till hands när han ska leda de andra skådespelarna. Vi vill också satsa på något nytt och valde medvetet inte en stor kändis, utan något mer otippat. Vi tror att många i Blekinge kommer slå på TV4 klockan 21.01 ikväll! Säger Sofia Hedman, pressansvarig på produktionsbolaget Tre Vänner.

 

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/Nya-ICA-per-1024x656.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/Nya-ICA-per-300x300.jpgPitsa SallatKulturUniversitetetakademikern,ICA,ICA-Per,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentlund
Efter två veckor av stora spekulationer så avslöjar idag ICA Gruppen AB vem som blir den nya 'ICA-Stig' - Per Eriksson tar över drömrollen. Sedan 2001 har de folkkära tv-reklamerna susat förbi i tv-rutan. Många karaktärer har kommit och gått, medan andra verkar vara här för att stanna. Sedan Hans...