Pizzerian Kryddan som håller många lundabor varmt om hjärtat med storslagna pizzor vid Södra Esplanaden kommer i veckan skicka in en handling till regeringen i syfte att ombilda sig till en ideell förening och därav definiera sig som en studentnation.

Pizzerian Kryddan har sedan starten levererat pizzor till lokalbefolkningen i Lund. Nu har de planer på att utveckla sin verksamhet och bilda en ideell förening för att nå nästa steg.

– Vi vill bli en studentnation. Projektet började för ett par år sen när vi började bygga vår storslagna uteservering och nu i sommar kommer vi bygga till ett nytt penthouse på toppen av tvåvåningshuset, säger Peppe Roni tillvidareanställd på Pizzeria Kryddan.

Penthouset kommer bli dubbelt så stort som den nuvarande lokalen vi har, vilket kommer se lustigt ut. Huset kommer till slut se ut som ett upp-och-nedvänt isberg. Pizzeria Kryddan hoppas kunna starta deras nya koncept som studentnation till hösten 2014.

– Idag kan alla starta studentnationer, även om det inte är det på pappret och vi vill kunna erbjuda starksprit på dunk och goda pizzor till ett fördelaktigt pris. Det är ett nytt koncept som vi vet kommer fungera. Vi har egentligen alltid fungerat som en ideell förening då vi brukar gå plus minus noll. Vi kan det här med deg, säger en självsäker Peppe Roni.

“Pizzeria Kryddan nation” är redan i fullfart att hitta en Inspektor till nationen som ska gå efter stadgan:

“Valbar som Inspektor är tillsvidareanställd pizzabagare i Lund. Inspektor väljes av enhälligt utav Onlinepizzas ledningsgrupp.”

Akademikern har varit i kontakt med KK-ordförande Cider Rottenpalm som kommenterar Pizzeria Kryddans utspel så här:

– Vi känner oss hotade och måste förmedla det här till vår målgrupp studenterna om varför de ska välja de riktiga studentnationerna i stället. Jag kommer i nästa nummer av Metro Student ge ett utlåtande.

Akademikern:
När kommer det numret och när är deadline?

Cider Rottenpalm:
– Bra fråga. Jag har ingen aning, men har jag missat deadline igen så får jag ta det i nästa nummer.

Pizzeria Kryddan har anmält sig till höstens Hälsningsgille på AF-borgen och kommer dela ut snygga flyers med allt de erbjuder.

– Till skillnad från andra studentnationer så erbjuder vi 110 olika maträtter och det är alltid ett vinnande koncept, säger Peppe Roni till Akademikern och slänger ihop en pizza på mindre än tio-minuter-en-kvart.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/kryddan.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/kryddan-300x300.jpgKalinkaKKLund CentrumAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,lund,Lunds kommun,lunds universitet,nationer,onlinepizza,pizzeria,Pizzeria Kryddan,regeringen,satir,Södra esplanaden,student,studentikost,studentliv,studentlund
Pizzerian Kryddan som håller många lundabor varmt om hjärtat med storslagna pizzor vid Södra Esplanaden kommer i veckan skicka in en handling till regeringen i syfte att ombilda sig till en ideell förening och därav definiera sig som en studentnation. Pizzerian Kryddan har sedan starten levererat pizzor till lokalbefolkningen i...