Fakultetsdemokraternas ledningsgrupp

Nedan kommer del två i granskningen av Fakultetsdemokraterna.

Som enda tidning i landet har Akademikern fått unik insyn i det nya partiet Fakultetsdemokraterna. Vi kan nu exklusivt presentera den tänkta ledningsgruppen för partiet och den består för närvarande av fyra personer.

Statsvetare magnificus och politisk strateg för Lunds universitet, Erik Persson, kommenterar gruppen.

–          Det är en jävligt labil samling människor.

Winnie Kristineberg – partichef
Student som nu läser sjukvårdsjuridik på fördjupningsterminerna. Winnie har tidigare aldrig engagerat sig politiskt men är nu trött på att aldrig få en studieplats när hon kommer till Juridicum vid lunchtid. – Det är alltid någon från andra fakulteter som sitter där jag vill sitta. På senare tid har vi sett en tydlig ökning av antalet grafräknare och svensk-spanska lexikon och sånt använder inte vi jurister. Vi använder vår lagbok, och våra hjärnor, säger hon.

Kristineberg kommer ta rollen som partiledare och chefsideolog. – Jag har tidigare haft vissa ledarroller inom studentlivet så det föll sig ganska naturligt. När jag var ansvarig för tvätten på en nation planerade jag själv hur arbetet skulle läggas upp och jag informerade också andra om hur jag ville att det skulle fungera. Jag satte upp korgar i tvättstugan, en för vit tvätt, en för svart tvätt och en för färgad tvätt. Det är viktigt att inte blanda, för då blir det bara skit.

Ricky Jönshem – säkerhetschef

Ricky Jönshem är doktorand i straffrätt och jobbar nu på sin avhandling som handlar om varför jurister är bättre på att följa lagen än andra. Ricky är en stark förespråkare för ”hårdare tag”.

Ted-Kenny Kålroth – vierichef

Ted-Kenny är en lagspelare som älskar att förolämpa folk på öppen gata. Ted-Kennys roll i ledningen är att sprida god stämning och att arrangera ledningsgruppsaktiviteter. Han är en stark förespråkare av öppna aktiviteter och försöker gärna engagera fler än bara ledningsgruppen i sina, ibland smått röriga, aktiviteter. Ted-Kenny är professor emeritus i juristekonomi och expert på hur jurister ska maximera vinster.

Jimmy Rörkvist – kommunikationschef

Rörkvist är en gammal trotjänare på Lunds universitet. Som lektor i avtalsrätt föreläser han både på EC och på Juridicum. Rörkvist har i sanning sett vad rörelsefriheten har lett till. Han engagerar sig nu för Fakultetsdemokraterna ”för allas bästa”, säger han. ”Studenter blir lätt splittrade om de inte vet var de hör hemma.” Som långvarigt anställd vet Jimmy även hur universitetet fungerar och hur man ska jobba internt för att få till förändring.

 

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/vem-703x1024.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/vem-300x300.jpgYuri van DijkPolitikUniversitetetakademikern,fakultetsdemokraterna,jimmie åkesson,lund,Lunds kommun,lunds universitet,nationer,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,Ted-Kenny Kålroth,winnie kristineberg
Fakultetsdemokraternas ledningsgrupp Nedan kommer del två i granskningen av Fakultetsdemokraterna. Som enda tidning i landet har Akademikern fått unik insyn i det nya partiet Fakultetsdemokraterna. Vi kan nu exklusivt presentera den tänkta ledningsgruppen för partiet och den består för närvarande av fyra personer. Statsvetare magnificus och politisk strateg för Lunds universitet, Erik...