Akademikern skrev under lussefirandet om att Lunds universitet har ofantligt mycket med stålar. Eftersom att Akademikern är den enda ultimata, bästa och granskande studenttidningen (reds anm) på denna jord så kan vi nu avslöja att två privatpersoner har donerat 60 miljoner kronor till universitetet. Anledningen?
– De måste täcka upp de övriga kostnaderna som inte är för festande aktivitet, säger en anonym källa till Akademikern.

Två privatpersoner har donerat 60 miljoner kronor till Lunds universitet för att de inte har nog med pengar att festa. Eller rättare – inte nog med pengar för att bedriva universitetssaker, typ som utbildning.

– Vi är hur glada som helst att ha fått mer pengar som vi kan lägga på vårt 350-årsjubileum, säger Margot Wallström som är på språng till sin taxi som ska ta henne från universitetshuset till centralstationen i Lund.

“Studenterna betalar”

Akademikern:
Ska inte de här pengarna användas till forskning, utbildning och allt det där andra som universitetet egentligen ska fokusera på?

Margot Wallström:
– De här pengarna kommer bättre tillhands för vårt 350-årsjubileum. På ett sätt så kan jag förstå din fråga, men jag kan lugna dig med att alla kommer ta del av de här pengar på något sätt, förhoppningsvis. De här två privatpersonerna som donerat den här generösa summan är förmodligen studenter från början och indirekt kan man säga att studenterna betalar för den här notan.

Ett urval av vad universitetet kommer lägga pengarna på de kommande tre åren:

– Lundaknake, till universitetets ledning. 5 miljoner kronor.
– 5000 kängurudräkter, spex på jobbet. 2 miljoner kronor.
– 30 000 flaskor “fin” törley, mingel utanför arbetstid. 46 miljoner kronor.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/12/KB200710707300011AR_558540a.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/12/KB200710707300011AR_558540a-300x300.jpgPitsa SallatKulturUniversitetet350-årsjubileum,akademikern,Akademiska Föreningen,donation,lund,lunds universitet,lundvsuppsala,Margot Wallström,satir,student,studentikost,studentlund,studenttv,sydsvenskan,törley;
Akademikern skrev under lussefirandet om att Lunds universitet har ofantligt mycket med stålar. Eftersom att Akademikern är den enda ultimata, bästa och granskande studenttidningen (reds anm) på denna jord så kan vi nu avslöja att två privatpersoner har donerat 60 miljoner kronor till universitetet. Anledningen? - De måste täcka upp...