Natten till lördagen genomförde den internationella organisationen Pussy Riot en aktion i Lund. Händelsen har fått stor uppmärksamhet av stora nyhetstidningar som BBC, CNN och Al Jazeera.

Det var under natten till lördagen som ett stort F planterades vid V-sektionen på campus-området Lunds Tekniska Högskola. Aktionen antas ha framförts av medlemmar från den feministiska aktivistgruppen Pussy Riot. Organisationen fick stor uppmärksamhet under 2012 för sina kritiska aktioner mot framförallt Rysslands president Vladimir Putin.

Pussy Riot Lund skriver på sin webbplats att aktionen är symboliskt mot president Putin vilket ska förmedla “Fuck Putin” och till de aggressiva spaningsplan som den senaste tiden härjat kring Skånes sydkust.

– Vi ser allvarligt på den här typen av händelser och hoppas att de hemligt ansvariga kommer ställas till svars, säger Lunds Tekniska Högskolas rektor Axel Andersson. Det jag blir mest förbannad på är att jag själv aldrig får vara med när det händer sådana här saker.

Polisen i Lund har ännu inte lyckats gripa de ansvariga för den fräcka kuppen, men skriver i ett pressmeddelande att en förundersökning har startats och det finns flera intressanta vittnen som ska höras.

Vet du mer? Hör av dig till gola@akademikern.com

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/20141012_1650031-768x1024.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/20141012_1650031-300x300.jpgKalinkaUniversitetetakademikern,lth,lund,Lunds kommun,lunds universitet,Pussy Riot,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,Vladimir Putin
Natten till lördagen genomförde den internationella organisationen Pussy Riot en aktion i Lund. Händelsen har fått stor uppmärksamhet av stora nyhetstidningar som BBC, CNN och Al Jazeera. Det var under natten till lördagen som ett stort F planterades vid V-sektionen på campus-området Lunds Tekniska Högskola. Aktionen antas ha framförts av...