Inom några veckor var det tänkt att Västgöta nation skulle släppa sin första kokbok. Men vid miljö- och hälsoinspektionens stickprovskontroll under fredagen påträffades tre sorters salmonella i boken. Nu återkallar nationen därför alla digitala och tryckta exemplar av boken.

– Vi är helt bestörta. Vi förstår inte hur tryckeriet kan ha missat detta i sin hantering. Det måste ha blivit något fel i transporten, säger Mille Henriksson, en av initiativtagarna till boken.

 Arbetet med att samla in recept till nationens kokbok har pågått under hela sommaren, och en arbetsgrupp bestående av studenter från nationen har rest Sverige runt för att besöka olika medlemmars kök och skriva ner recept.

På grund av Västgöta nations svåra ekonomiska situation under våren har boken fått finansieras med pengar ur Akademiska Föreningens ”karnevalsfond”, som består av överblivna miljoner ur vieribudgeten från Futuralkarnevalen. Nu när boken återkallas kan Akademiska Föreningen komma att kräva tillbaka de pengarna från nationen.

Bill Vilhelmsson är förvaltare på Kreditkassan, som är Akademiska Föreningens och kårernas gemensamma investmentbolag, och säger till Akademikern att AF kommer kräva tillbaka pengarna man redan satsat i boken:

– AF är ingen välgörenhetsorganisation. Västgöta nation har två månader på sig att fixa nya stålar till oss, säger han.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/08/SalmonellaNIAID-copy-1024x653.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/08/SalmonellaNIAID-copy-300x300.jpgAnn BorgenssonAkademiska FöreningenNationerNyheterakademikern,kokbok,kreditkassan,LUS,salmonella,satir,Västgöta nation,vg
Inom några veckor var det tänkt att Västgöta nation skulle släppa sin första kokbok. Men vid miljö- och hälsoinspektionens stickprovskontroll under fredagen påträffades tre sorters salmonella i boken. Nu återkallar nationen därför alla digitala och tryckta exemplar av boken. – Vi är helt bestörta. Vi förstår inte hur tryckeriet kan ha missat...