Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet arrangerar just nu ”Speak Up Days”, ett årligt projekt där kårens medlemmar under en vecka beviljas audiens hos kårens heltidare för att berätta vad de tycker om sin utbildning – något i år rört upp många känslor.

Det är ingen nyhet att kårer arrangerar årliga PR-stunt för att framstå som demokratiska. Det som har upprört studenterna i år är istället utförandet: efter att studenter fyllt i enkäten har det erbjudits dem pepparkakor, trots att det bara är november, vilket gjort många studenter obekväma och även ledsna.

– Pepparkakor mitt i november, lever vi i en Ding Ding Värld eller? säger en upprörd student som kontaktat Akademikern.

Från universitetets håll fördömde man snabbt kårens agerande:

– Pepparkakor mitt i november? Det är så historielöst, jag blir äcklad och kommer ta upp det här med kårens inspektor, sade Karina Brand, övermarskalk på universitetet.

Universitetet kommer också utvärdera lämpligheten i Samhällsvetarkårens kårstatus framöver.

Flera forskare på universitetet har också gemensamt tagit ställning mot Samhällsvetarkåren under dagen:

– Hemskt är vad det är. Visst att vi lever i ett sekulariserat land där vi ska vara öppna för nya idéer, men att en studentkår aktivt arbetar för att rubba kristna traditioner känns verkligen inte bra, säger Benedict Poppius, doktorand på Teologiska institutionen.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/11/o-SAD-STUDENT-facebook-1024x755.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/11/o-SAD-STUDENT-facebook-300x300.jpgAnn BorgenssonKårerLUSNyheterUniversitetetakademikern,benedict poppius,karina brand,lund,samhällsvetarkåren,satir,studentlund
Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet arrangerar just nu ”Speak Up Days”, ett årligt projekt där kårens medlemmar under en vecka beviljas audiens hos kårens heltidare för att berätta vad de tycker om sin utbildning – något i år rört upp många känslor. Det är ingen nyhet att kårer arrangerar årliga PR-stunt för att...