Tidigt under tisdagförmiddagen så gick polisen ut med en varning till allmänheten om att stänga alla fönster och stanna hemma i från jobbet, även att inte låta barnen gå till skolan. Detta efter att flera personer i området kring Smålands nation klagat på ett skränande ljud intill Södra Esplanaden i Lund. Polisen är mycket förtegen om vad det kan röra sig om och informatören för Umeåpolisen vill inte spekulera i fallet.

– Jag kan tyvärr inte spekulera i fallet då jag inte är stationerad där, säger Kokkiroll Mollikokiroll, informatör Umeåpolisen.

Enligt flera vittnen som Akademikern pratat med så kan det röra sig om det kända Elvavrålet, då studenterna går upp på taken och vrålar ut sin ilska över hur dåliga de är i att studera. Dock så gäller Elvavrålet enligt traditionen att det sker under ordnade former och att det enbart vrålas uppe vid Delphi.

När Akademikern kom till Smålands nation så kunde man på långt håll urskilja en eller tio personer som stod uppe på taken till Smålands nation och skränade.

– Det var inte på småländska, säger Gun Hermelin, ett av flera vittnen.

På Smålands nations hemsida så har man kunnat läsa under den senaste tiden att nationen planerat en husockupation i någon del av stan, men inte gett någon mer information. Aron Skötesson är professor i Dårskap och sång:

– Det har visats sig att Smålands nation har ockuperat sitt eget hus för att visa allmänheten att det visst går att ockupera hus och kunna hålla det under en längre tid, dock så är det märkligt att de väljer just sitt eget hus, fortsätter Aron Skötesson. De kunde ju till exempel valt huset på Södra Esplanaden 16, som har stått tomt under en tioårsperiod, kommunen bryr sig inte ens om det huset längre.

Akademikern har försökt nå någon boende på Smålands nation för en kommentar, men de tiotal som bor där har valt att stå i snön uppe på taket istället.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/12/smålands.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/12/smålands-300x300.jpgKalinkaNationerakademikern,dårskap och sång,Elvavrålet,husockupation,lund,lunds universitet,polisen,professor,Smålands nation i Lund,Södra esplanaden,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund,umeå
Tidigt under tisdagförmiddagen så gick polisen ut med en varning till allmänheten om att stänga alla fönster och stanna hemma i från jobbet, även att inte låta barnen gå till skolan. Detta efter att flera personer i området kring Smålands nation klagat på ett skränande ljud intill Södra Esplanaden...