Under onsdagsmorgonen gick det ut en kommuniké till alla viktiga människor på Smålands Nation samt till Lunds studentpampar. Där kunde man att läsa att Smålands ämnar föra revolutionen vidare genom Studentlund*.

Smålands Nation har fattat ett historiskt beslut – de begär medlemskap i Studentlund. Efter långa interna diskussioner insåg Styrelsen till sist att det inte är roligt att vara heltidare och inte samtidigt anmodas till baler, dricka kopiösa mängder sprit och konspirera mot Teknologkåren. Vi vill få möjlighet att sprida gatustenarnas och knölpåkarnas budskap. “Vi vill ju inte att det som hände med Stenkrossen ska hända i Stora Salen, hehehe.”, konstaterar Smålands Nations kurator, Alfons Marx. Han fortsätter beskriva sin vision.

Vi hoppas att Studentlund är mottagliga för våra idéer. Men vi hoppas också att vi kan lära oss mycket av de andra organisationerna. Hur man lockar medlemmar och aktiva, hur man arbetar med marknadsföring och PR samt hur man leder en organisation är frågor som vi måste få hjälp med utifrån.

Akademikern har pratat med företrädare för de tre mottagarorganisationerna.

Vi ser mycket fram emot att åter välkomna dem in i vår gemenskap. Det är ganska solidariskt oss kuratorer emellan. Det blir kul att få gå på bal med nya personer också., säger Movits Carter, ordförande för Kuratorskollegiet.

Akademiska föreningen handlar mycket om punsch och exkludering och vänsterrörelsen handlar mycket om rödvin och exkludering, så jag ser många beröringspunkter mellan oss och Smålands., säger VD:n, Aaron Kling- och Klangberg.

Även Carola Norén, koordinerande kuratorsordförande, ser stora fördelar med förslaget.

Jag tycker att Studentlundsmötena är lite tråkiga ibland. Om Smålands blir medlemmar så kan kanske de andra nationerna också bli partipolitiskt bundna, så blir det lite som i riksdagen när vi har möten. Malmö Nation kan få vara Miljöpartiet, Helsingkrona är nog Kristdemokraterna. Och kårerna är nog Socialdemokrater hela bunten.

Akademikern ser fram emot den utveckling som nu är nära förestående.

*Studentlund är en samarbetsförening för Akademiska Föreningen, Kuratorskollegiet och Lunds universitets studetkårer. Rector magnificus emeritus Per Eriksson är ordförande och Carola Norén är koordinerande kuratorsordförande.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/AUTO-1-smalands704_455894a.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/AUTO-1-smalands704_455894a-300x300.jpgYuri van DijkAkademiska FöreningenKårerKKNyhetercarola norén,Helsingkrona,kuratorskollegiet,malmö,movits carter,nation,satir,smålands,studentlund
Under onsdagsmorgonen gick det ut en kommuniké till alla viktiga människor på Smålands Nation samt till Lunds studentpampar. Där kunde man att läsa att Smålands ämnar föra revolutionen vidare genom Studentlund*. Smålands Nation har fattat ett historiskt beslut - de begär medlemskap i Studentlund. Efter långa interna diskussioner insåg Styrelsen...