STIPENDIEREVOLUTIONEN. Humanistiska och Teologiska Studentkåren (HTS) i Lund har historiskt sett alltid haft ett väldigt nära samarbete med Smålands nation.  Än idag är samarbetet framträdande till exempel genom att de båda organisationerna har nära identiska logotyper. 

Det är heller ingen hemlighet att Smålands nation genom sina generösa stipendier till präststudenter är Teologiska fakultetens största privata finansiär. Nu har dock samarbetet tagit en ny vändning när Smålands nationsmöte kräver större inflytande över prästutbildningen.

– Vi tycker att prästutbildningen lagt helt för lite fokus på att förmedla att Jesus var aktiv socialist. Även om historikerna inte lyckats bekräfta att han var medlem i Partiet ännu så är det viktigt att det blir en bred konsensus om detta för att vi på Smålands ska kunna berättiga våra ockupationer och vegancaféer genom ideologiskt stöd i Bibeln. Så fort Smålands Politiska Överkommitté (SPÖKE) lyckats definiera huruvida om vi anser att Jesus var en Maoist-Leninist, Rosseaux-Stalinist eller Goldman-Trotskist så kommer vi att skicka in ett skriftligt ultimatum till Teologiska fakulteten om att få till en förändring i läroplanen. Om så inte sker kommer vi att ändra våra stipendiestadgar så att präststipendierna börjar rikta sig till ekonomer istället, och när kosingen inte finns kommer ju inte en jävel att söka till präst längre, säger Lenny N, nationsombud vid Smålands nation.

Rektor Per Eriksson verkar dock inte bekymrad över att en privat aktör som Smålands nation försöker få inflytande över myndigheten Lunds universitet:
– Jag var själv student vid Smålands nation under min studietid så jag ser inga problem med detta, eller något annat de gör.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/marx_jesus.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/marx_jesus-300x300.jpgAnn BorgenssonLUSakademikern,humanistiska och teologiska studentkåren,jesus,laurentiistiftelsen,lund hts,lunds universitet,marx,präst,prästutbildning,satir,smålands,smålands nation,spöke,stipendier,svenska kyrkan
STIPENDIEREVOLUTIONEN. Humanistiska och Teologiska Studentkåren (HTS) i Lund har historiskt sett alltid haft ett väldigt nära samarbete med Smålands nation.  Än idag är samarbetet framträdande till exempel genom att de båda organisationerna har nära identiska logotyper.  Det är heller ingen hemlighet att Smålands nation genom sina generösa stipendier till präststudenter är Teologiska fakultetens största privata...