Med det varma och soliga vädret kommer också faror, skriver Aftonbladet.se. Nu varnar SMHI att det finns stor risk för gräsänder i södra Sverige under veckan.
– Det är läge att ta det extra försiktigt, säger polisinformatören Allv Etarn.

Under måndagsförmiddagen larmades polis till stadsparken i centrala Lund, då en flicka blivit jagad av en eller flera gräsänder. I Linero utsattes en man i 30-årsåldern för ett näbbförsök när en okänd gräsand tvingade till sig en mindre okänd summa pengar.

– Det är bäst att hålla sig inne och ringa polisen om man misstänker något, säger Allv Etarn till Akademikern.

Det är en stor risk för gräsänder i hela Lund. Polisen och räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte gå för nära vattendrag eller nära bagerier. I slutet på veckan kommer det ett högtryck från söder som sprider sig till de mellersta delarna av landet och vi kan räkna med att gräsänderna flyttar norrut. Det resulterar i att nytt färskt gräs växer uppåt i Sverige, något som gräsänderna gillar.
– Många är lediga och kanske har picknick eller grillar. Det är läge att ta det extra försiktigt till i slutet av veckan i alla fall, skriker All Vetarn.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/gräsänder.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/gräsänder-300x300.jpgKalinkaLund Centrumaftonbladet,akademikern,gräsänder,lund,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,räddningstjänsten,satir,smhi,stadsparken,student,studentikost,studentliv,studentlund
Med det varma och soliga vädret kommer också faror, skriver Aftonbladet.se. Nu varnar SMHI att det finns stor risk för gräsänder i södra Sverige under veckan. - Det är läge att ta det extra försiktigt, säger polisinformatören Allv Etarn. Under måndagsförmiddagen larmades polis till stadsparken i centrala Lund, då en flicka...