I onsdags kväll avbröts all klubbaktivitet på Västgötas Nation. Anledningen var en student vars dans inte behagade övriga gäster.

Onsdag är Untzdag – en av Lunds äldre och stoltare traditioner. Men trots åldern så går det inte att vara förberedd på allt. En student anhölls för att ha dansat fult på Västgöta Nations dansgolv förra onsdagen. Det var när studenten skulle impa på sitt senaste Tinder-ragg som vakterna fick tillkalla polisen.

Var inte förberedda
Vi träffade Sten Hård, en av Västgötas vakter, strax efter att händelsen ägt rum.
Kan du berätta för oss vad som hände?

–    Jag ska försöka. Klockan var 23.51 när vi fick ett samtal över våra walkie-talkies. Först tänkte jag att det är väl någon som har fått lite mycket att dricka och spytt på dansgolvet. Men så var det ju inte. En ung man hade börjat dansa den kanske fulaste dansen jag har sett. Så vi… Ursäkta mig, jag måste samla tankarna lite.

Otydlig Tinderprofil
Dansen ska ha uppstått efter uppmaningar från mannens Tinder-ragg. Vi kunde inte få tag på henne, men polisen hade följande uttalande förberett:

Kvinnan ska ha träffat mannen genom dating-appen Tinder. I mannens profil så stod det att han var en “mästare på ful dans”, vilket kvinnan utgick från att vara en simpel särskrivning och valde därför att ignorera det. När natten fortskred och hon fick bekräftat att han faktiskt gillade både rödvin och öl samt hade ett Netflix-konto som han gillade att chilla med, så tänkte hon sätta hans fuldans på test. Vad som hände sen skiljer sig från vittne till vittne. Det vi vet med säkerhet var att dansen var väldigt stel och involverade bland annat ett tafatt försök att dansa rysk polka samt ett riktigt dåligt framförande av John Travoltas dans från Saturday Night Fever. Vittnen kan dock enas om att framförandet var ytterst taktlöst.

Gripandet ifrågasätts
Många av de som närvarade under klubben uppges vara i chock. Universitet har därför valt att sätta in hela Studenthälsan, med stöd av Teologiska fakulteten, för att hjälpa studenterna när frågor som “Varför var jag där den natten?” och “Hur kan man vara så dålig på att dansa?” uppstår.

Gripandet har inte varit helt okontroversiellt. Svenska Dansakademien har föreslagit att den gripna mannen istället ska skänkas till forskning, för att utröna vad som ligger bakom hans otroligt dåliga danssteg. Mannens mamma har också uttalat sig med kommentaren “Han är ju en snäll pojke egentligen”.

Universitetets rektor backar dock upp beslutet om gripandet:
– Våra studenter kan ju inte dans hur som helst. Vi är ju för fan en institution.

Mannens öde kommer bestämmas under de nästkommande veckorna. Västgöta Nations klubbverksamhet förväntas återgå som vanligt kommande onsdag.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/Västgöta_nation_Lund-1024x768.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/Västgöta_nation_Lund-300x300.jpgFranz OstenNationerOkategoriseradeful dans,nation,satir,svenska dansakademien,tinder,västgöta
I onsdags kväll avbröts all klubbaktivitet på Västgötas Nation. Anledningen var en student vars dans inte behagade övriga gäster. Onsdag är Untzdag - en av Lunds äldre och stoltare traditioner. Men trots åldern så går det inte att vara förberedd på allt. En student anhölls för att ha dansat fult...