Under flera års tid trodde Snicke Snackis att han fått arvode eller så kallad “lön” för den insats han gjort för en nation i Lund. Men nu kan Akademikern avslöja att det hela är en konspiration och att Snicke istället har jobbat gratis på slavliknande villkor.

-Jag har jobbat röven av mig i flera jävla år och trott att jag fått pengar för det. Fattar inte att jag varit så dum. Men nu fattar jag varför det under alla år inte gått att köpa något på mitt kreditkort.

I ett försök att få tag i en ansvarig på någon av nationerna så kom det tillslut ett svar i från Simona Småsten som är överste festfixarmästarspex på en nation som är mycket hemlig, även för dess medlemmar:

-Det är det som är grunden för alla nationer i Lund och Uppsala, att jobba röven av sig, gratis. Men det har ju hänt att aktiva har tagit pengar från nationen för att de säger sig ha rätt till lön, vilket hände på 1930-talet då en man i okänd mustasch klättrade in genom en skorsten och tog alla 10 öringar och köpte snacks och pilsner istället.

Akademikern kan avslöja att sin första teori om konspiration inte stämmer och istället konstatera att det är sant, alla jobbar gratis och inte ens på slavliknande villkor. Det längsta man kan komma genom att jobba är att dricka slots guld, äta gratis toast och kanske få förtur på biljetter till Tandemstafetten som man ändå måste betala för.

– Det är så jävla fett värt, säger novischen Lustig-Kurt Olsson. Jag älskar det studentikosa, liksom den här artikeln.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/skorsten.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/skorsten-300x300.jpgKalinkaKKNationerakademikern,ideell,lunds universitet,nationer,novisch,student,studentikost,studentlund,tandemstafetten,uppsala
Under flera års tid trodde Snicke Snackis att han fått arvode eller så kallad 'lön' för den insats han gjort för en nation i Lund. Men nu kan Akademikern avslöja att det hela är en konspiration och att Snicke istället har jobbat gratis på slavliknande villkor. -Jag har jobbat...