Uppdrag granskning avslöjade i veckan att kommunpolitiker i Staffanstorp åker på mässor i Cannes och dricker bärs. Nu har flera av Lunds studenter reagerat och kräver stipendier.

Nu har ett par stycken studenter i Lund skrivit ett brev till Lunds kommun och kräver att de ska dela ut stipendier för dessa mässor som är så bra på “nätverkande” i Cannes.

– De här resorna är till för tjänstemän och stora företag och inte studenter. Jag förstår inte vad de skulle dit och göra, säger Staffan Torpsson vid Lunds kommun.

Akademikern kom i kontakt med Gustaf Lejionhufud som skrivit till kommun:

– Vi anser att det vore schysst om vi fick åka ner dit och närverka. Vi är framtidens knegare och det är ju inte så att jag har druckit bärs och käkat middag förrut. Jag ska göra allt i min makt för att alla studenter vid Lunds universitet ska få åka. Tänk er själva liksom, vilken jävla fest det hade blivit! OCH vad vi hade nätverkat!

I brevet till Lunds kommun så fanns det olika krav på vad som skulle ingå i resan och även kvitton från Herkules och Mynta till en summa på 120:- (rabatt om man känner ägaren).

– Det här kan vi inte göra någonting med. Vi kan inte ta kvitton i efterhand och absolut inte från studenter som inte ens ska åka till Cannes. Dessutom så kan vi för i helvete inte betala ut pengar från Mynta som inte ens heter Mynta längre. Det heter Viggos bar, där dricker vi bärs varje dag, säger Staffan Torpsson.

Brevet kommer tas upp på “något-jäkla-möte” i början av nästa sekel och studenter väntas få svar redan i nästa vecka, enligt Staffan Torpsson.

Matrikeln uppdateras löpande…

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/aeroplane.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/aeroplane-300x300.jpgKalinkaKulturLund Centrumakademikern,cannes,datanätverk,ekologiska bananer,Gustaf,Herkan,Herkules,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,staffanstorp,studentikost,studentlund,UG,uppdrag granskning
Uppdrag granskning avslöjade i veckan att kommunpolitiker i Staffanstorp åker på mässor i Cannes och dricker bärs. Nu har flera av Lunds studenter reagerat och kräver stipendier. Nu har ett par stycken studenter i Lund skrivit ett brev till Lunds kommun och kräver att de ska dela ut stipendier för...