Efter veckans artiklar från Sydsvenskan, SR, Metro och Lundagård angående så kallade “blackface-målning” så gav sig Akademikern ut på Sölvegatan för att testa pulsen på dagens studenter.

Varför är inte du målad i ansiktet idag?

Karin Svartrocksson, Teologstuderande:
– Jag valde idag att inte sminka mig över huvud taget på grund av alla skriverier den senaste veckan. Skulle mer än gärna vilja ha lite mascara, men det skulle bara se så dumt ut. Provocerande liksom. Jag har dock valt att ha på mig ett par svarta kängor, men en klasskamrat bad mig att ta av dem för att det kunde verka stötande. Jag är ju inte punkare liksom.

Alfred Lättsam, osammanhängande beskrivning av studieämne och studietakt:
– Därför.

Kajsa Existensminimum, heltidare:
– Hej. Vad är det här för trevligt? Är jag med på TV nu?

Pål Itisktkorrekt, Stadens vetare:
– Eftersom att jag har varit det hela veckan och nu får det räcka. Här har jag väntat på att någon ska fråga varför jag är målad i ansiktet också kommer du idag när jag inte är det och frågar varför jag inte är målad i ansiktet.

Krister von Ärten, oklart:
– Hehehe, va?

Så här tycker alltså alla studenter i Lund och slutsatsen är att många skulle vilja måla sig medans många andra inte skulle vilja göra det.

Studien gjordes av en journalist.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/09/child-paint-playful-butterfly-1024x768.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/09/child-paint-playful-butterfly-300x300.jpgKalinkaLund Centrumblackface,Hallands nation,lund,Lundagård,lunds universitet,metro,sminka,sölvegatan,student,studentikost,studentlund
Efter veckans artiklar från Sydsvenskan, SR, Metro och Lundagård angående så kallade 'blackface-målning' så gav sig Akademikern ut på Sölvegatan för att testa pulsen på dagens studenter. Varför är inte du målad i ansiktet idag? Karin Svartrocksson, Teologstuderande: - Jag valde idag att inte sminka mig över huvud taget på grund av...