Under helgen som gick ägde Studentlunds näst första kukmätar-olympiad rum. Bland de tävlande återfanns Lunds samlade heltidarelit och deras nära vänner och publiken utgjordes av imponerade tjänstemän, förmän och universitetsanställda.

Hela terminen har det tisslats och tasslats om det nyskapande eventet som skulle rama in vårterminen 2015. Bakom det hela låg presidierna på AF-borgens tredje våning och deras vision var att en gång för alla avgöra vem som var Den mesta bland de bästa.

I världshistoriens andra kukmätar-olympiad tävlades det i en enda gren: flest medaljer.

Tävlingarna började lugnt och sansat men när tungviktsklassen gav sig in i matchen insåg åskådarna och amatördeltagarna att det är få förunnat att spela i de högsta divisionerna. I publiken återfanns även Smålands nations kuratel som var där på studiebesök. Akademikern fick sig en liten pratstund med dem.

Vad tycker ni om tävlingarna?

– Vi är väldigt imponerade! I Studentlund har de verkligen förstått hur man kombinerar nytta med nöje. För tävlingarna var ju väldigt roliga och samtidigt var ju alla här i jobbet. Vi måste skaffa oss ett representationskonto på Smålands nu när vi går med i Studentlund.

Vad var bäst?

Allra bäst var nog när tungviktsklassen gjorde entré. De hade så många medaljer och oh my god vad de var duktiga på att se världsvana ut. Om jag förstod det rätt hade de haft uppvärmning själva uppe i AF-borgen men det var roligt att de sen tittade på nästan alla tävlingar. Ibland gick de iväg för att stretcha som jag förstod det, men det var ändå kul.

Tungviktsklassen bestod av Studentlivsvåningens presidialer.

På bilden: De majestätiska högdjuren i tungviktsklassen bestod av Studentlivsvåningens presidialer.

 

Segrare i kukmätarolympiaden blev Studentlunds koordinerande kuratorsordförande, Carola Norén. Akademikern fick prata även med henne.

Hur känns det? 

Jag är så lycklig! En termin som heltidare och nu är jag plötsligt drottning över alla?! 

Precis när Akademikerns reporter var på väg hem hördes ett argt vrål från Kalmar nations kurator.

– Jag har i alla fall störst, skrek hon samtidigt som hon vevade runt med sin halsmedalj med Kalmar nations träsnidade toalettlock i kuratorsbredd.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/06/Pampar-1024x683.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/06/Pampar-300x300.jpgYuri van DijkAkademiska FöreningenKKLUSaf,Akademiska Föreningen,lunds universitet,satir,studentlund
Under helgen som gick ägde Studentlunds näst första kukmätar-olympiad rum. Bland de tävlande återfanns Lunds samlade heltidarelit och deras nära vänner och publiken utgjordes av imponerade tjänstemän, förmän och universitetsanställda. Hela terminen har det tisslats och tasslats om det nyskapande eventet som skulle rama in vårterminen 2015. Bakom det hela...