Den kilometerlånga “gren” som föll ner över Lundagård under tisdagen tros komma i från ett flygplan, skriver TT.

Det var under tisdagen som grenen föll ner som en blixt från en klar himmel och orsakade stora skador på sin omgivning. Flera chockade vittnen fick föras till sjukhus och polisen spärrade av stora delar av centralorten.

– Vi håller just nu på med en teknisk undersökning. Det är ganska avancerade och tekniska prylar som vi måste använda oss av för att mäta storleken och framförallt volymen. Vi vill ta reda på vilken höjd grenen föll i från så att vi kan lokalisera planet som den måste ha flugit med, säger barnhavande befäl Lena Ek.

Den stora supergrenen har orsakat stora samhällsproblem och tågtrafiken står fortfarande still. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) beräknar att kostnaden kommer hamna på nio miljarder svenska kronor.

– Det vore otroligt konstigt om det var nio miljarder yen, säger myndigheten i ett uttalande.

Området runt en ek i Lundgård där superdupergrenen hittades är avspärrat. Det är ännu oklart när allmänheten kan röra sig fritt i området.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/06/gren.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/06/gren-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,lund,Lundagård,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,satir,Skåne,student,studentikost,studentliv,studentlund
Den kilometerlånga 'gren' som föll ner över Lundagård under tisdagen tros komma i från ett flygplan, skriver TT. Det var under tisdagen som grenen föll ner som en blixt från en klar himmel och orsakade stora skador på sin omgivning. Flera chockade vittnen fick föras till sjukhus och polisen spärrade...