Det hårda beskedet kom idag från Idrottskollegiet som ansvarar för Tandemstafetten, också känd som Tandem. I deras utvärdering av årets tandemstafett framkom att cyklister från vinnarlaget hade druckit alkohol under tävlingen. Därmed måste de anses vara dopade, säger tandemstafettens general Harriet Bengs:

– Idrottskollegiet är såklart mycket besvikna på Medicinska Föreningen. Sport och sprit hör inte ihop, det trodde vi var underförstått. Att MFs cyklister druckit sprit under resan gör inte bara att de kommer förlora titeln, det drabbar ju alla andra cyklister också eftersom vi nu måste köra om hela stafetten, säger hon.

Årets stafett var ovanligt stökig även på andra områden. Under tävlingen framkom att två personer från kåren Juridiska Föreningen hade stått upp i bussen under färd. Idrottskollegiet stängde omedelbart av de båda äventyrarna och skickade hem dem med första tåg. Även Malmö nation fick en varning under tävlingen efter att flera av nationens cyklister försvunnit från tävlingen i höjd med Båstad.

Några av de som är besvikna på den bristande disciplinen under tävlingen är studenterna på Krischansta nation, som häromveckan blev en helt alkoholfri nation:

– Det är trist att folk känner att de måste fuska, det går ju att både cykla och ha kul utan alkohol, säger quratorn Madeleine Bard.

Även Kuratorskollegiets ordförande Movits Carter är bestört över att Medicinska Föreningen, en del av kåren Corpus Medicum, druckit alkohol under tävlingen:

– Kuratorerna är mycket besvikna och ledsna över att en kår uppför sig så osportsligt i vår tävling. Kuratorerna kommer lämna en skrivelse till LUS, säger han.

I samband med dopingavslöjandet annonserade Studenthälsan att de kommer att öppna en telefonlinje dit studenter kan ringa anonymt och tipsa om kamrater som druckit under tandemstafetten:

– Om någon känner att de måste dricka alkohol för att klara av ett sportevenemang så är det en röd varningsflagga för oss, säger Studenthälsan.

Omstarten av Tandemstafetten 2015 kommer att ske 16 augusti, då utan Medicinska Föreningen.

(Fotnot: Personen på bilden har inget med nyheten att göra. Mer än att han är lika bestört över beskedet som vi.)

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/05/Skärmavbild-2015-05-15-kl.-19.25.25.pnghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/05/Skärmavbild-2015-05-15-kl.-19.25.25-300x300.pngAnn BorgenssonKårerKKNationerNyheter2015,juridiska föreningen,kuratorskollegiet,medicinska föreningen,satir,tandem,tandemstafetten
Det hårda beskedet kom idag från Idrottskollegiet som ansvarar för Tandemstafetten, också känd som Tandem. I deras utvärdering av årets tandemstafett framkom att cyklister från vinnarlaget hade druckit alkohol under tävlingen. Därmed måste de anses vara dopade, säger tandemstafettens general Harriet Bengs: – Idrottskollegiet är såklart mycket besvikna på Medicinska Föreningen. Sport och sprit hör...