Under de senaste veckorna har Sverigedemokraterna varit i blåsväder och även den här veckan bjöd på spännande nyheter. Ted Ekeroth sitter som ledamot för Sverigedemokraterna i Lunds kommunalråd och i veckan så råkade han skicka likbilder till en student som egentligen ville ha bilder på sik.

– Det är oerhört märkligt, säger Ted Ekeroth (SD). Det var inte mening att googla upp likbilder och få dem inzoomade. Jag vet ju inte vad en sik är för någonting, fortsätter Ekeroth.

Akademikern:
Varför gjorde du det?

– Jag satt på flashback och skrev bra saker om mig själv när jag fick mailet, så jag satt i andra tankar när jag började googla, dessutom så missuppfattade jag studentens fråga. Inte vet jag vad är en sik är. Jag trodde att han hade skrivit fel och menade lik, för sånt kan jag, säger Ekeroth.

Akademikern:
Om du inte vet vad en sik är för någonting. Varför valde du att skicka likbilder istället?

– Jag sökte på sik, men fattade inte vad det var så jag valde att söka på likbilder istället. Jag trodde jag skulle komma undan. Jag kan inte säga att jag är speciellt ledsen då jag saknar empati, men något jag kan säga är att om någon student vill ha fakta om lik och islam så är bara att vända sig till mig.

Jimmie Åkesson har valt att inte kommentera händelsen, då han just nu utreder ett BDSM-fall i Borlänge hos en annan partikamrat.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/Sikh_wearing_turban-1024x768.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/Sikh_wearing_turban-300x300.jpgKalinkaPolitikakademikern,bdsm,borlänge,empati,flashback,googla,jimmie åkesson,kommunalråd,likbilder,lund,sik,Sverigedemokraterna,Ted ekeroth
Under de senaste veckorna har Sverigedemokraterna varit i blåsväder och även den här veckan bjöd på spännande nyheter. Ted Ekeroth sitter som ledamot för Sverigedemokraterna i Lunds kommunalråd och i veckan så råkade han skicka likbilder till en student som egentligen ville ha bilder på sik. - Det är oerhört...