Tegnérsdjuret har för många studenter i Lund varit något av en mytologisk varelse, en legend. Något att skämta om för att lätta upp stämningen vid en bal som börjar bli lite för långdragen eller bara ett skämt att dra för att visa att man minsann varit med förr. De flesta har dock varit överens om att varelsen bara varit skämt och legend men Akademikern kan nu avslöja att Tegnérsdjuret existerar.

Föreningen Lunds naturvetarkårs djurskyddsutskott har under lång tid arbetat för att att förbättra djurens villkor i Lund. När de i höstas fick tips om att det fanns sanning bakom legenden om Tegnérsdjuret började de undersöka saken. Sanningen som rullades upp framför dem är en häpnadsväckande historia.

Akademikern har talat med Nils Thynell, ordförande i djurskyddsutskottet.

Berätta om vad som hänt?

I korta drag är det så att vi fick in ett tips som sa att legenden om Tegnérsdjuret skulle vara sann. Vi undersökte saken och upptäckte att djuret inte bara lever utan också föds upp i ett stall i AF Borgens källare. Det är otroligt att de kunnat bedriva svartuppfödning av djur utan att någon märkt något.

Svartuppfödning?

Det är ju inte lagligt att föda upp djur inomhus på det här viset. Tvärtom verkar de ha gjort allt de kan för att undvika att bli upptäckta, även om det knappast är troligt att ingen känt till detta. Edilen, spexare, AF Service – det är många som springer runt i AF Borgen och som måste ha stött på stallet nere i källaren. Stallet i AF-borgen sträcker sig över ungefär tre hektar och sex tunnland mark.

Vad är Tegnérsdjuret då, egentligen?

Det är en blandning av fläsk och nöt. Som blandfärs, innan det blir färs. Och det smakar ungefär som kyckling.

Hur kommer ni gå vidare nu?

Först och främst kommer vi från Lunds naturvetarkår göra det tydligt för AF Borgens ledning att vi från och med nu bojkottar AF Borgens festlokaler och Tegnérs Matsalar tills Tegnérsdjuret föds upp ordentligt och får möjlighet att vara utomhus också.

 

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/03/Tegnérsdjuret-1-1024x766.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/03/Tegnérsdjuret-1-300x300.jpgYuri van DijkNyheterOkategoriseradeaf service,AF-borgen,edil,Lunds naturvetarkår,satir,Tegnérsdjuret
Tegnérsdjuret har för många studenter i Lund varit något av en mytologisk varelse, en legend. Något att skämta om för att lätta upp stämningen vid en bal som börjar bli lite för långdragen eller bara ett skämt att dra för att visa att man minsann varit med förr. De...