Idag meddelar den ökända studentföreningen Sigma Alpha Epsilon att de kommer upphöra med all nollning, skriver Sveriges radio på sin hemsida. Det är ett historiskt steg för föreningen och samtidigt meddelar även Teknologkåren i Lund att även de kommer upphöra med sin nollning.

Den amerikanska studentföreningen Sigma Alpha Epsilon som grundades 1856 vid University of Alabama meddelar idag att de kommer upphöra med sin nollning. Studentföreningen har under de senaste åren fått hård kritik för bland annat pennalism. Sedan föreningen grundades har 10 personer dött av nollningsverksamheten. Samtidigt meddelar Teknologkåren i Lund att även de kommer upphöra med novisch- och nollningsverksamheten vid Lunds Tekniska Högskola, LTH.

– Det har pågått diskussioner i flera år om vår nollning och med tanke på senaste tidens uppmärksamhet från Lundsberg och att studieklimatet har förändrats så bestämmer vi oss nu för att ta bort all nollning från LTH, säger Johan Björnsson Ordförande Teknologkåren till Akademikern.

Akademikern:
Kommer ni inte bedriva någon form av novischverksamhet för de nyanlända studenterna i Lund till hösten?

– Vi anser inte att det är lämpligt att de nya studenterna ska behöva blåsa med sina visselpior eller simma i sjön Sjön. Det här kan ha allvarliga fysiska och psykiska konsekvenser för kroppen. Det har visat sig i flera studier att om man blåser för mycket i en visselpipa så kan man få syrebrist och svimma. Alla som har varit i Lund ett tag vet att man kan dö av att få en kallsup i sjön Sjön, fortsätter Johan Björnsson.

– Teknologkåren är en av de största arrangörerna av nollning i Sverige och det är ett stort steg att de väljer att avsluta den här verksamheten, säger Pia Hål Studentombud vid Lunds Universitets Studentkårer. Nu kan studenterna i stället fokusera på sina studier och sluta få ångest över att behöva träffa människor i studiesociala sammanhang. Nu behöver de bara träffa människor vid föreläsningar och seminarier. Vi ser positivt på detta och hoppas att alla Sveriges universitet ska följa Teknologkårens exempel. Jag vill utmana: Göteborgs Universitet, Uppsala Universitet och Stockholms Universitet.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/teknologkåren-1024x643.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/teknologkåren-300x300.jpgPitsa SallatKårerakademikern,Göteborgs universitet,lth,lund,Lunds kommun,Lunds tekniska högskola,lunds universitet,nollning,novisch,satir,Stockholms universitet,student,studenters hälsa,studentikost,studentliv,studentlund,teknologer,teknologkåren,uppsala universitet
Idag meddelar den ökända studentföreningen Sigma Alpha Epsilon att de kommer upphöra med all nollning, skriver Sveriges radio på sin hemsida. Det är ett historiskt steg för föreningen och samtidigt meddelar även Teknologkåren i Lund att även de kommer upphöra med sin nollning. Den amerikanska studentföreningen Sigma Alpha Epsilon som...