Den senaste veckan så har det stora mediafenomenet facebook bokstavligt talat exploderat av diverse länkar om American Apparel och dess unisex. En av de största länkarna går till bloggen En blommig tekopp. Akademikern har djupgranskat studentlivet i Lund och funnit en oroväckande trend bland flera av Lunds studentnationer som kantas av sexism och konstiga saker.

Akademikern kan nu avslöja att tre av Lunds studentnationer står för det rasistiska och sexistiska men också det så kallade könsseparatistiska. Svårare ord desto bättre. Inte nog med att de tre nationerna hatar män och kvinnor utan Akademikern har via tips från en gammal aktiv för 150 år sedan också fått reda på att nationerna samarbetar tillsammans för att få fram sina åsikter.

Wermlands, Krischan och Blekingska nationen är de nationer som har webshoppar via sina hemsidor. Webshoppen är uppbyggd av spreadshirt.se och som direkt och indirekt säljer kläder från bland annat American Apparel. Hur kan vi som lever i 2000-talets moderna värld acceptera att nationerna arbetar med företag som har kampanjer med människor som har hud under kläderna? Är det verkligen rätt att män och kvinnor får synas på bilder?

För att utveckla resonemanget kring hur nationernas samarbete kring att sprida sexistiska åsikter så ska vi på redaktionen nu visa hur utbrett det är genom att helt enkelt ta en karta och markera ut vart nationerna är belägda i förhållande till varandra. Se bild 1.

Tros1

Bild 1

Det kan se ut som helt vanliga streck på en karta, men kollar man extra noga så kan man se ett tydligt mönster. Se vidare till bild 2.

Tros2

Bild 2

Trossamfundet är skapat och jämför man de båda bilderna så kan man se att det är en rosa trosa.

Birgitta Inteokejsson är sakkunnig inom området och jobbar till vardags som lokalvårdare i Lunds kommun. Hon kommenterar Akademikerns avslöjande så här:

– Jag tycker trosor är bra. Speciellt rena trosor, men i ett sånt här sammanhang så kan det missledas till att alla måste ha trosor på sig. Det är inte okej. Jag hoppas att fler nationer startar samarbeten så att det kan bli ett mer könsneutralt samhälle och kanske bilda en kalsong, helt inte y-front för det är inte snyggt.

Akademikern har valt att inte höra av sig till de berörda nationerna då denna artikel skulle bli alldeles för lång och könsseparatistisk.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Tros2.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Tros2-300x285.jpgPitsa SallatNationerakademikern,american apparel,Blekingska,könsseparatister,krischan,lund,lunds universitet,sexism,sexistiska,trosor,wermlands nation
Den senaste veckan så har det stora mediafenomenet facebook bokstavligt talat exploderat av diverse länkar om American Apparel och dess unisex. En av de största länkarna går till bloggen En blommig tekopp. Akademikern har djupgranskat studentlivet i Lund och funnit en oroväckande trend bland flera av Lunds studentnationer som...