Det amerikanska filmbolaget Wiseau meddelar idag att deras klassiska film “The Room” (2003) kommer att få en återuppföljare. Producenten, manusförfattaren och skådespelaren Tommy Wiseau säger till The New York Times att det ska bli ett stort nöje att spela in filmen i Lund.

Förväntningarna har varit stora på vart Tommy Wiseaus uppföljare till The Room kommer att utspelas. Kritiker har hävdat att filmen kommer spelas in på Madagaskar eller på Filippinerna, men nu är det officiellt att filmen “The Room 2 – The Rise of Tommy in Lund” kommer att utspelas i Lund.

Från den korta presskonferensen i Los Angeles inatt sa Tommy Wiseau att filmen kommer handla om när Tommy reser till Lund för att kandidera till Kårordförande för Naturvetarkåren för att sedan bli ny rektor för Lunds universitet. “Lunds universitet behöver en ny rektor 2015 och det ligger i tiden att jag gör en film om det”, säger Tommy.

Filmen kommer främst spelas in i en korridor på Dackegården, Smålands nation, för att få “rätt känsla” för hur katastrofalt livet ibland kan vara. Tittarna kommer få följa Tommy i hans resa mot framtiden och hur han tar sig från fördärvet med Lisa (Juliette Danielle) på Smålands nation och med hjälp av Mark (Greg Sestero) börjar jobba på Libanesen för att slutligen vandra upp i hierarkin, står det i uttalandet.

Filmen beräknas ha premiär 25 december 2020 och kosta 23 miljoner dollar (146 miljoner svenska kronor).

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/tommy.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/tommy-300x300.jpgPitsa SallatKulturakademikern,lund,Lunds kommun,lunds universitet,nationer,naturvetarkåren,satir,Smålands nation i Lund,student,studentikost,studentliv,studentlund
Det amerikanska filmbolaget Wiseau meddelar idag att deras klassiska film 'The Room' (2003) kommer att få en återuppföljare. Producenten, manusförfattaren och skådespelaren Tommy Wiseau säger till The New York Times att det ska bli ett stort nöje att spela in filmen i Lund. Förväntningarna har varit stora på vart Tommy...