I veckan så meddelade regeringen att man kommer skära ner på 15 000 studieplatser vid Sveriges universitet och högskolor fram till 2015. Lund är den studentstaden som drabbas värst, med 2000 förlorade platser.

I iförd kanindräkt gick en stolt utbildningsminister fram till medierna och presenterade att man kommer dra in på 15 000 studieplatser.

– Vi har sett att fler söker till universitet och högskolor varje år och det tycker vi är bra. Dock så kan man inte bara ta in vem som helst på vad som helst. Jag menar, det är många som är psyksjuka och mördare där ute, vill man ha dem på universitet? Ingen vill att ens barn ska behöva sitta med Hagamannen vid en föreläsning.

När utbildningsministern fick frågan om varför Lund drabbades hårdast, svarade Björklund så här:

-Vi försökte att skära ner allt just i Lund, då jag hatar den staden och att jag inte kan använda mitt JC-kort där. Jävla humanioraoffer.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/utbildningsminister.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/utbildningsminister-300x300.jpgKalinkaLUSPolitikakademikern,hagamannen,jävla,lunds universitet,psyksjuka,utbildningsminister
I veckan så meddelade regeringen att man kommer skära ner på 15 000 studieplatser vid Sveriges universitet och högskolor fram till 2015. Lund är den studentstaden som drabbas värst, med 2000 förlorade platser. I iförd kanindräkt gick en stolt utbildningsminister fram till medierna och presenterade att man kommer dra...