Studenter boende i bostadsområdet Vildanden i västra Lund kräver att Vildanden ska tillhöra väster och brytas ut från Lunds kommun. Uttalandet kommer två dagar efter protesterna började.

Studentbostadsområdet Vildanden ägs och förvaltas av AF Bostäder och inhyser cirka 1000 studentbostäder. De senaste dagarnas protester har resulterat i att två personer flyttat till andra delar av Lund. Majoriteten av studenterna tillhör folkgruppen “VästraLund” och kräver att Vildanden bryter sig loss från Lund och bildar ett eget oberoende område i västra Lund.

– Vi har allt vi behöver här, Netto ligger nära och vi har till och med den där Hepatiten, säger en student boende på Vildanden. Vi kommer inom kort att starta ett eget universitet som kommer fungera lika bra om inte bättre än det som finns i Lund.

Det är dock inte fullt så enkelt som studenterna verkar tro. Akademikern träffade Studentstadssamordnaren vid Lunds kommun och han förklarar situationen så här.

– Jag har faktiskt pratat med flera studenter och allt verkar handla om ett fåtal personer på Vildanden som vill bryta sig loss. Anledningen till att de vill vara självständiga är för att de vill ha något ställe att dricka öl på. Sedan Vildandspuben stängde 2010 har området blivit allt mer segregerat, men vi ska försöka lösa allting med diplomati och förhoppningsvis kunna subventionera till ett nytt ölhak på Vildanden, säger Hans Sussanasson till Akademikern.

Det är ännu ovisst hur utvecklingen med VästraLund kommer se ut, men flera experter hävdar att om Vildanden blir självständigt så vore det väldigt konstigt och kanske en aningen studentikost.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/vildand-1024x768.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/vildand-300x300.jpgKalinkaLund CentrumAF Bostäder,akademikern,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,Vildanden
Studenter boende i bostadsområdet Vildanden i västra Lund kräver att Vildanden ska tillhöra väster och brytas ut från Lunds kommun. Uttalandet kommer två dagar efter protesterna började. Studentbostadsområdet Vildanden ägs och förvaltas av AF Bostäder och inhyser cirka 1000 studentbostäder. De senaste dagarnas protester har resulterat i att två personer...