HÅRDA BUD. Kvällens klubb Metro på Västgöta nation verkar av allt att döma bli en hårdare kväll än vanligt. 

Efter utdragna diskussioner i Västgöta nations interna förmannagrupp går nu nationens quratel ut med att terminens resterande onsdagsklubbar på nationen kommer att bli rockkvällar. Detta efter att nationens DJ-förman gjort en kovändning och bestämt sig för att lämna housegenren helt till förmån för rock och heavy metal-musik.

Akademikern har intervjuat den sittande DJ-förmannen Robin Sync om sitt val att sluta spela housemusik på Metro:

– Man går igenom olika faser i livet. Jag känner att house inte passar mig längre, nu är det metal som gäller. Jag tycker den kulturella uttrycksfriheten är viktig och jag vet att jag blev vald till DJ-förman för att min smak är bäst oavsett vad jag spelar. Jag kommer inte anpassa mig till någon housemusik längre, rockens budskap är att vara rebellisk.

Quratorn på Västgöta nation är inte helt nöjd med genrebytet:

– Det är ju problematiskt såklart. Vi har ju jobbat länge för att bli Tornavägens brat-nation och då måste vi konsekvent spela generisk David Guetta-house för att jobba in varumärket. Ska vi börja spela rockmusik så kommer vi ju att bli någon slags folklig mysnation. Folkligheten är en stämpel vi länge arbetat för att få bort. Men som det ser ut just nu finns det inget vi kan göra tyvärr. DJ-förmannen är vald terminen ut och vi har inga fler nationsmöten att ersätta DJ-förmannen på innan terminsslutet så vi får stå ut, säger Caroline Tandkräm Fluor, qurator på Västgöta nation.

Inte heller nationens ekonomiansvarige ser genrebytet som helt problemfritt för nationens finanser:

– Detta kommer såklart påverka oss ekonomiskt. Rockmusik säljer inte lika mycket drinkar i baren som housemusik. Folk köper bara starköl när det spelas rockmusik och på ölen har vi inte lika stora vinstmarginaler. Så det är klart att detta skadar nationen, säger Hugo Myrstack, nationens ProQurator Ekonomi.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/Vastgota.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/Vastgota-300x300.jpgAnn BorgenssonKKNationerNyheterakadmikern,caroline tandkräm fluor,dj,dj-båset,hugo myrstack,kuratorskollegiet,lunds universitet,metro,nation,onsdag,onsdagar,onsdagsfylla,robin sync,satir,Västgöta nation
HÅRDA BUD. Kvällens klubb Metro på Västgöta nation verkar av allt att döma bli en hårdare kväll än vanligt.  Efter utdragna diskussioner i Västgöta nations interna förmannagrupp går nu nationens quratel ut med att terminens resterande onsdagsklubbar på nationen kommer att bli rockkvällar. Detta efter att nationens DJ-förman gjort en kovändning och bestämt sig för att...