Under tisdagseftermiddagen var polisen tvungen att spärra av delar centrala Lund efter att det rådit anarki bland Lunds studenter som “hänger kvar” i sommar.

– Det hela är ett missförstånd, säger en student. Vi hade bara en vinprovning.

Enligt flera pizzabagare som Akademikern pratat med, säger att studenterna dök upp vid lunchtid i centrala Lund och ville ha “fyllekäk”. Pitsa Sallat som driver en pizzarestaurang, kunde inte tro sina ögon när de på en eftermiddag ville ha pizza.

– De brukar alltid dyka upp nattetid och köpa pizza, nu var jag helt oförberedd på att det skulle komma någon överhuvudtaget och hade ingen deg redo.

Efter att studenterna inte fått någon pizza, så började de i stället köpa dunkar av vitlöksås och häva i sig. Tillslut eskalerade hela situationen och någon tycktes ringa en taxi till Skånes djurpark för att få tag i kött.
Polisen kom snabbt till platsen och konstaterade att hela innerstan var i citat: “Total anarki”.

– Vi jobbar just nu med att ta hand om chockade grannar och har upprättat ett kriscenter i kommunhuset. Snart är det middag och då ska vi starta fontänen i Lundagård, vilket vi hoppas ska göra så att studenterna flyttar dit i stället, och då kan vi få kontroll över situationen. Alla studenter gillar att bada där, säger Greger “apajäveln” Stigsson.

Hela bakgrunden till spektaklet började i en vinprovning under förmiddagen vid Wrangelbiblioteket. Studenterna som egentligen heter något annat, började efter ett par flaskor vin att bli hungriga.

– Vi trodde helt plötsligt att klockan var natt och att det var okej att börja köpa mat, men det hela blev ett stort missförstånd. Vi vill inte skada någon pizzabagare och vi förstår helt och hållet att de inte har någon deg redo, säger studenten Bacchus dagen efter attentatet.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/vinprovning.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/09/vinprovning-300x300.jpgKalinkaKulturakademikern,anarki,fyllekäk,lund,lunds universitet,nationer,odräglig,student,studentikost,studentlund,taggenminstlikarolig,vinprovning,wrangel
Under tisdagseftermiddagen var polisen tvungen att spärra av delar centrala Lund efter att det rådit anarki bland Lunds studenter som 'hänger kvar' i sommar. - Det hela är ett missförstånd, säger en student. Vi hade bara en vinprovning. Enligt flera pizzabagare som Akademikern pratat med, säger att studenterna dök...