Julafton passerade förbi i helgen och årets julklapp, VR-glasögon, låg under många julgranar. Nu efter jul när fler har fått tillgång till VR-glasögon skapas nya möjligheter till marknadsföring för studentlivet i Lund.

Akademikern har pratat med flera av Lunds studentorganisationer, som visat sig vara väldigt tekniskt progressiva. Många kommer utnyttja VR framöver för att växa sina egna organisationer.

Helsingkrona & Malmö nation

Det bästa med våra nationer är det starka bandet som finns mellan oss, våra medlemmar är ju väldigt lika varandra. Nationerna har bl.a. ett gemensamt seglarsällskap som är mycket attraktivt att bli medlem i. Tyvärr är sällskapet stängt för kvinnor och män med en modern syn på jämställdhet. Det är en regel som inte kan ruckas på, men som ett steg för att öka transparensen lite tänkte vi låta alla medlemmar följa med på nästa seglats med hjälp av VR-glasögonen.

Smålands & Samhällsvetarkåren

Det har gått ganska dåligt för oss båda på sistone. Vi väntar på att revolutionen ska komma snart så att vi kan bli relevanta aktörer i studentlivet igen. Tills dess kommer vi använda VR-glasögon för att hjälpa våra medlemmar visualisera hur det kommer se ut i Lund efter revolutionen, genom att visa gamla matinéfilmer från gruvstäder i Sovjetunionen.

Blekingska nationen

– Under julledigheten flyttar vi hela Blekingska nationen från västra till östra Lund, i närheten av Södra Sandby. Vi kommer att utnyttja VR-tekniken för att på Hälsningsgillet hjälpa novischer att hitta hela vägen ut till oss. Det krävs ju att de kan ta sig fysiskt till våra lokaler för att de ska kunna skriva in sig.

Wermlands nation

Vi har under lång tid varit en nation som inte haft några besökare alls, vilket ju är tråkigt för de fem som valt att engagera sig i nationen. Vi kommer därför använda VR-glasögonen för att visa dem hur Wermlands skulle sett ut om vi haft besökare på våra nattklubbar.

Hallands nation

Vi har slutit ett samarbetsavtal med National Geographic, som redan är stora inom VR-området. Genom samarbetet kommer vi använda VR för att visa nya studenter hur det kan se ut på exempelvis en djungelfest.

Kristianstads nation

Under lång tid har vi försökt visa Studentlunds medlemmar att det går att ha kul utan sprit. För att lansera det nya, nyktra Krischan kommer vi på Hälsningsgillet använda VR-glasögonen för att visa en rolig kväll med mjölk på vår nya alkoholfria nattklubb som ska heta Spola kröken.

Sydskånska nationen

– Vi kan spara in på ännu fler utgifter på nationen med hjälp av VR. En stor kostnad som vi nu känner att vi kommer dra in på är resorna för de aktiva. Istället kommer vi låta våra förmän titta på inspelningar av gamla jobbarresor.

Kalmar nation

Vi har en del problem med utbytesstudenterna idag. Vi kommer därför använda VR-glasögonen för att visa hur det skulle kunna se ut när man beställer en öl i baren utan att det uppstår några missförstånd.

Västgöta nation

Vårt idrottsutskott har under lång tid försökt få Tour de France att förlägga en etapp i den långa korridoren mellan våra dansgolv i källaren. Vårt utskott har ännu inte haft någon framgång men tack vare VR-tekniken kan vi iallafall visa hur ett sådant cykellopp hade kunnat se ut.

Lunds nation

Vi är ju den största nationen i Lund men egentligen inte den bästa på någon punkt. Vi kommer använda VR för att utveckla besökarupplevelsen på vår nattklubb Penthouse.Vi installerar VR-glasögon på bottenplan, och med hjälp av dem kommer sugna besökare att redan nere i entrén kunna se om det finns några människor uppe på klubben eller inte ikväll. På så vis slipper de framöver att kämpa sig upp för alla trapporna bara för att se ett tomt dansgolv där uppe och bli besvikna, för att sen behöva promenera ner alla trapporna igen för att kunna gå till nästa klubb.

Östgöta nation

Vi vill visa våra förmän hur medlemsdemokratin såg ut innan seniorskollegiet bestod av Lunds motsvarighet till Donald Trump och hans kabinett.

Göteborgs nation

Vi kommer lansera ett helt nytt VR-koncept. Alla besökare på våra nattklubbar kommer få låna ett par glasögon som visar upp tropiska bilder. På så vis kommer den tropiska värmen i vår klubblokal fylla en naturlig funktion. Alternativet, som vore att göra något åt den dåliga ventilationen, är mycket dyrare.

Humanistiska och Teologiska Studentkåren (HTS)

Vi kommer släppa vår årliga 116-sidiga rapport om studenternas arbetsmiljösituation vid Campus Helsingborg i VR-format istället. Campus Helsingborg kritiseras ofta för sin brist på studieplatser, men universitetet gör inget åt problemet. Med hjälp av vår VR-rapport kommer våra kårmedlemmar i Lund själva kunna uppleva hur jobbigt det är att leta efter en studieplats i evighet på Campus Helsingborg.

Kuratorskollegiet

Vi kommer ha stor nytta av VR-tekniken. Vi kommer sluta med KK-möten och istället ge VR-glasögon till alla kuratorer så att de kan ta del av gamla KK-möten och på så vis se hur det såg ut när KK fortfarande spelade roll och gjorde någon nytta alls.

Lundaekonomerna

– Vi kommer använda VR för att visa våra studenter hur roligt det är att vara revisor på en arbetsplats i verkligheten. I samarbete med E&Y lanserar vi spelet “Bokslutssimulatorn” där alla ekonomistudenter kommer att få känna på hur roligt det är att sitta och göra bokslut.

Studentkåren vid Konstnärliga Fakulteten (i Malmö)

– Ett mycket vanligt arbetsmiljöproblem bland våra studenter som läser musiklinjen är att alla vill vara sångaren i bandet. Men det går ju inte ihop. Med hjälp av VR ska kåren göra att alla som spelar i band kommer känna att de står längst fram mot publiken och är viktigast. Vi kommer även att lansera en betal-app för basister där de får uppleva hur det är att ha groupies.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/12/Dlodlo-VR-Glasses-Woman-in-Living-Room-e1482787666628-1024x592.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/12/Dlodlo-VR-Glasses-Woman-in-Living-Room-e1482787666628-300x300.jpgYuri van DijkKårerKKNationerOkategoriseradesatir,student,virtual reality,vr
Julafton passerade förbi i helgen och årets julklapp, VR-glasögon, låg under många julgranar. Nu efter jul när fler har fått tillgång till VR-glasögon skapas nya möjligheter till marknadsföring för studentlivet i Lund. Akademikern har pratat med flera av Lunds studentorganisationer, som visat sig vara väldigt tekniskt progressiva. Många kommer utnyttja...