AF Bostäder visar framfötterna återigen och vill nu satsa på ett traineeprogram för unga entreprenörer – genom att bygga framtidens boendeformer i Minecraft.

AF Bostäder är en av Sveriges största aktörer på studentbostadsmarknaden och erbjuder idag 5900 bostäder till studenter i Lund. De kommande åren förväntas 600 studentbostäder byggas i Lund. Medan företaget växer så visar ny statistik från Svealands Förorenade Studentsår (SFS)  att antal unga väljer andra yrkesbanor än fastighetsbranschen. Det här är något AF Bostäder varit medvetna om under en lång tid och nu vill man satsa på att få unga att bygga studentbostäder i dataspelet Minecraft.

– Det är ett problem att studenter inte väljer fastighetsbranschen som yrkessatsning och vi måste få in fler unga människor då desto fler väljer att gå i pension, säger Henke Krattz VD för AF Bostäder.

I dataspelet Minecraft kan användaren bygga, utforska, omvandla och interagera med en dynamiskt genererad spelkarta byggt av kubikmeterstora block. Det finns även fiktiva monster som är rentav livsfarliga. Användaren bestämmer helt själv vad den vill bygga och vad den vill bekämpa.

– Vi hoppas att med vårt traineeprogram få fler unga att bygga bostäder. Det är en bra grund för att skapa intresse hos dagens studenter. De är redan datavana och därför går det snabbt att förstå hur man spelar det. Vi låter även våra anställda som är lite äldre att spela 30 minuter om dagen för utbilda dem mer i hur man bygger detaljplaner. Det blir en liten snabbis på lunchen, säger Henke Krattz och skrattar till.

Ansökningstiden för traineeprogrammet sträcker sig fram till påsk och alla med medlemskap i Studentlund kan ansöka.

– Vi vill att alla ansökningar ska innehålla en prototyp av hur ens drömboende ser ut. Man får gärna komma med tankar och idéer kring vilka de här monstren är i Minecraft. Internt i företaget kallar vi dem “Byggnadsnämnden” och det är inget vidare.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/03/minecraft-house_1131x7071-1024x640.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/03/minecraft-house_1131x7071-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumNyheterPolitikAF Bostäder,akademikern,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,studentikost,studentlund
AF Bostäder visar framfötterna återigen och vill nu satsa på ett traineeprogram för unga entreprenörer - genom att bygga framtidens boendeformer i Minecraft. AF Bostäder är en av Sveriges största aktörer på studentbostadsmarknaden och erbjuder idag 5900 bostäder till studenter i Lund. De kommande åren förväntas 600 studentbostäder byggas i Lund. Medan...