Hallå där… Nils Evasdotter som har hand om öppet hus den 15 mars där mycket fokus kommer ligga på att locka hit danskar.

Akademikern:
Ni lockar danskar till Lunds universitets öppna hus med gratis flyg. Varför vill ni
bussa danskarna på Skåne och Lund?

Nils Evasdotter:
– Det var organisationen Annektera Skåne i Øresundsregionen som hörde av sig till oss i våras med erbjudandet om att skjutsa hit militärer utklädda till danska studenter. De tyckte det var en bra idé att Danmark ska ta över Skåne och att börja med Lund och det tyckte vi också. Än så länge har militären meddelat att man initialt ska skicka 600 kustjägare som kommer släppas med fallskärm i sjön-sjön, så vi kan förvänta oss att börja med den danska kursplanen i slutet av mars.

Akademikern:
– Men varför kommer de att anlända med fallskärm? Har tågtrafikens priser blivit så höga?

Nils Evasdotter:
– Jag vet inte riktigt, jag är inte superinsatt. Antagligen har danskarna tittat på hur annekteringen av Krimhalvön i Ukraina gått till och bestämt sig för att göra ungefär likadant, fast tvärtom.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/flag_of_denmark_wallpaper-1024x683.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/flag_of_denmark_wallpaper-300x300.jpgAcke DeminssonUniversitetetakademikern,annektering,danskjävlar,kränkt,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund
Hallå där… Nils Evasdotter som har hand om öppet hus den 15 mars där mycket fokus kommer ligga på att locka hit danskar. Akademikern: Ni lockar danskar till Lunds universitets öppna hus med gratis flyg. Varför vill ni bussa danskarna på Skåne och Lund? Nils Evasdotter: – Det var organisationen Annektera Skåne i...