Fredag
14.40 – Clemenstorget
En mindre skara personer samlas vid Clemenstorget för att visa sin uppskattning till att Teknologkåren ställer in all sin nollning till hösten. Folkmassan visade sig representera Tillståndsmyndigheten i Lund och enligt polisen hade de inte sökt tillstånd för sin samling på torget och blev snabbt avvisade från platsen. “Pinsamt”, säger en förbipasserande.

Lördag
21.00 – Karneveljen, Färs & Frosta Sparbank Arena
Under lördagen samlades de flera tusen ideellt arbetande studenterna på Färs & Frosta Sparbank Arena, för att sparka in Lundakarnevalen 2014. Flera polispatruller kallades till arenan strax innan nio på kvällen. Enligt sektionsansvariga på plats hade ett par hundra studenter rapporteras vara i alldeles för hög euforigrad och de valde därför att tillkalla polis för att lugna ner karnevalisterna. “Det är sällsynt att man kan uppnå en sådan karnevalistisk eufori” säger en talesperson för polisen.

Söndag
07.30 – Winstrupsgatan
En kvinna rastade sin hund tidigt under söndagsmorgonen.

11.00 – Lundagård
Räddningstjänsten fick in ett larm under förmiddagen till Lundagård. Det visade sig efteråt vara ett falskalarm och enligt uppgifter ska en till två personer fortfarande varit i en stor karnevalistisk eufori efter festligheterna på Färs & Frosta Sparbank Arena att de var “on fire” under en eftersits i Lundagård.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben-300x300.jpgKalinkaDygnet runtAF-borgen,akademikern,clemenstorget,karnevalen,karneveljen,lund,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,teknologer,teknologkåren,tillståndsmyndigheten
Fredag 14.40 - Clemenstorget En mindre skara personer samlas vid Clemenstorget för att visa sin uppskattning till att Teknologkåren ställer in all sin nollning till hösten. Folkmassan visade sig representera Tillståndsmyndigheten i Lund och enligt polisen hade de inte sökt tillstånd för sin samling på torget och blev snabbt avvisade från...