Det är fredag. Många studenter i Lund firar idag att deras tentaperiod är över och det leder till stor brakfest över hela staden. Med svettiga fötter och blöta strupar så får Studentlund mycket att göra ikväll.

Med allt detta ståhej och firande så finns det en otäck och bisarr baksida. När alla studenter lämnat in sina hemtentor, uppsatser eller andra akademiska tentor så är ändå de som drabbas värst: Professorerna, Lektorerna och de andra otroligt högt uppsatta människorna.

Sally McRowan som är ordförande i facket “All makt åt Tengil vår befriare”, representerar alla lärare och föreläsare i världen och kommenterar uppgifterna så här:

– Det handlar om ångest, stress och inte få ligga – då de måste rätta alla uppsatser och det andra tjafset. Vi har i flera år försökt trappa ned på kraven i vad som krävs för att få en uppsats eller hemtenta godkänd. Jag hoppas att man i framtiden ska kunna skriva mini-uppsatser på 140 tecken.

Akademikern:
Som en tweet?

– Ja, absolut. Då slipper vi alla dö i förtid. Vi har inte tid att gå igenom alla rättningar och inte fan är forskning hela livet heller. Kan inte folk ta ett vanligt jävla jobb istället?

Akademikern har försökt nå studenterna för en kommentar, men det blev ett omöjligt uppdrag då de just nu halsar sangria i Växjö.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/10/lundsuniversitet.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/10/lundsuniversitet-300x300.jpgKalinkaKKKulturNationerakademikern,fylla,lektor,lund,lunds universitet,nationer,professor,sangria,satir,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund,tengil,tentaperiod,tweet,växjö
Det är fredag. Många studenter i Lund firar idag att deras tentaperiod är över och det leder till stor brakfest över hela staden. Med svettiga fötter och blöta strupar så får Studentlund mycket att göra ikväll. Med allt detta ståhej och firande så finns det en otäck och bisarr...