Idag publicerade Service Management-studenten Aina Copp vid Campus Helsingborg sin masteruppsats ”Jag har 180 i både högskolepoäng och BMI – en studie i fetma på Lunds universitet”. Resultatet oroar både Studenthälsan och presidiet på Medicinska Föreningen.

Anledningen till att BMI-värdet på Lunds studenter just nu skjuter i höjden antas vara bristen på sportaktiviteter i studentlivet. Akademikern har tagit tempen på några av nationerna:

”- Vi var en sportnation förr och hade flera idrottslag, men numera har vi istället en sportpub där vi visar matcher på TV. Det är bekvämare.” säger f.d. idrottsförmannen, numera fjärrkontrollsförmannen, på Hallands nation.

“- Sport nä tack, det är motion nog att promenera hela vägen till skolan härifrån” säger en boende på Blekingska nationen.

Även medlemmarna på Malmö nation fick placera sig vid skampålen förra veckan då kuratelet på nationen utmanade Stockholms nation från Uppsala i fotbollsmatch. Matchen slutade med storförlust för Malmö nation. Många hävdar att förlusten berodde på att Malmös kuratel är i dålig form, medan kuratelet själva hävdar att förlusten berodde på att de inte behövde prispengarna.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/obese_sitting_1896969b.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/obese_sitting_1896969b-300x300.jpgAnn BorgenssonNationerNyheterUniversitetetaina copp,akademikern,fetma,fitness,fotbollsmatch,hälsa,kost,lund,lunds universitet,malmö nation,nationer,satir,sport,stockholms nation,student,studenters hälsa,studentlund
Idag publicerade Service Management-studenten Aina Copp vid Campus Helsingborg sin masteruppsats ”Jag har 180 i både högskolepoäng och BMI – en studie i fetma på Lunds universitet”. Resultatet oroar både Studenthälsan och presidiet på Medicinska Föreningen. Anledningen till att BMI-värdet på Lunds studenter just nu skjuter i höjden antas vara bristen...