I veckan har eller kommer flera fackförbund gå ut i strejk för att kräva bättre villkor för sina medlemmar. I Lund uppmanar frackförbundet till strejk under nästa vecka och vågen tycks bara fortsätta.

Frackförbundet har cirka 3000 medlemmar i Lund och till största delen är det studenter. På måndag i nästa vecka uppmanar frackförbundet till strejk för att protestera mot kvalitén på fracken.

– Det är flera av våra medlemmar som när de bär fracken, helt plötsligt tappar sina hundra medaljer som de bär så fint på bröstet. Det är skandal att vi lever på 2000-talet och att man inte kan bära hundra medaljer på sin frack. Vi anser att fracken måste förstärkas men också komma i andra färger i fall man skulle vilja vara extra spexig, säger Janne Wass, talesperson för frackförbundet.

Det är främst Anderssons Herr och Frackkompaniet som drabbas värst av strejken. Frank Gördelsson jobbar på Anderssons Herr och är förbryllad över beskedet:

– Vi tänker förhandla oss fram så att båda parterna blir nöjda. Jag kan säga redan nu att någon frackförstärkning eller frackar i andra färger kommer inte på frågan. Vi är mitt uppe i att producera frackar med minkpäls och en annan variant som ska göra att fracken luktar avec, vilket ska underlätta för nykteristerna som går på bal. Det skulle vara kostsamt i dagsläget att omorganisera produktionen.

På måndag kl 13:37 väntas strejken med 3000 medlemmar att slå till i Lund. Dock så är inte många medlemmar kvar i Lund i sommar så räkna med att se ett par hundra stycken på sin höjd i centrala Lund.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/06/frackförbund.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/06/frackförbund-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumPolitikakademikern,Anderssons herr,frack,frackkompaniet,lund,lunds universitet,medaljer,satir,strejk,student,studentikost,studentlund
I veckan har eller kommer flera fackförbund gå ut i strejk för att kräva bättre villkor för sina medlemmar. I Lund uppmanar frackförbundet till strejk under nästa vecka och vågen tycks bara fortsätta. Frackförbundet har cirka 3000 medlemmar i Lund och till största delen är det studenter. På måndag...