Under helgen som gått har GA-balens 50-årsjubileum gått av stapeln. Enligt alla rapporter Akademikern tagit del av har firandet uppfyllt alla förväntningar utom ett. Källor, som önskar vara anonyma, vittnar om att Kuratorskollegiet inte visat tillräcklig respekt för festligheterna.

– Jag såg flera gäster, som sitter i kuratel på nationer i Lund, som var berusade när de kom, säger en missnöjd gäst.

– Det första jag hörde när jag kom var “NU JÄVLAR, NU KÖR VI!”, när jag stod i garderobskön. Det var en kurator på Tornavägen som sa det, vittnar en annan gäst om.

Mathildé Loudain, kurator på Göteborgs Nation, kommenterar reaktionerna.

“Det är givetvis olyckligt om alla gäster inte är nöjda. Tyvärr kan vi inte göra så mycket nu i efterhand åt att folk varit taggade, det blir lätt så när många människor samlas på samma ställe. Även om en bal inte är rätt plats att vara så kallat “pepp” på är det en risk som alltid finns och som jag tror vi gör bäst i att ignorera.”

Under balmiddagen tvingades flera gäster lämna festen för att de helt enkelt var för glada.

– MITT BROTT ÄR ATT JAG VAR FÖR GLAD, KAN INTE GÖTEBORGS NATION HANTERA DET SÅ SKIT SAMMA. NU SKA JAG SUPA #KBK, vrålade en tvärförbannad gäst, tillika högt uppsatt på en av de andra nationerna, när hen tvingades lämna balen.

Ytterligare rapporter till Akademikern talar däremot för att GA-lunchen blev en märkbart lugnare tillställning. Mycket för att Kuratorskollegiet helt sonika hade portats och inte var välkomna. “Ska de ha kul får de gå någon annanstans.”, kommenterade Göteborgs nations kurator.

Vladimir Jeltzin, vice ordförande i Kuratorskollegiet, är mycket upprörd och lovar att ta tag i problemen. “Vi kan inte ha det så här. En bal är en seriös tillställning där man ska bete sig. Det gör mig ont att höra att mina kollegor inte tar detta på allvar.

Vad gör du nu när du inte får gå på GA-lunchen?

– Dricker sprit och beter mig. #KBK

 

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/ga-balen.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/ga-balen-300x300.jpgYuri van DijkKKNationerNyheterUncategorized#kbk,akademikern,alkohol,berusad,fylla,GA-balen,göteborgs nation,kurator,kuratorskollegiet,loudain,lund,odräglig,portad
Under helgen som gått har GA-balens 50-årsjubileum gått av stapeln. Enligt alla rapporter Akademikern tagit del av har firandet uppfyllt alla förväntningar utom ett. Källor, som önskar vara anonyma, vittnar om att Kuratorskollegiet inte visat tillräcklig respekt för festligheterna. - Jag såg flera gäster, som sitter i kuratel på nationer i Lund,...