Tre timmar innan kvällens Gåsafest börjar i Akademiska Föreningens stora sal kan Akademikern avslöja en matfuskskandal på kvällens Gåsafest. 

Enligt källor hos leverantörerna Svensk Cater och Tegnérs Matsalar väntas en tydlig åtskillnad göras bland gästerna på kvällens firande av Skånska nationens delning. Enligt Akademikerns källor bland servitörerna kommer “dignitärerna” på honnören att serveras svensk lokalodlad gås medan övriga gäster får hålla tillhanda med billigare och lågkvalitativ GMO-producerad ukrainsk gås.

När Akademikern konfronterar övermarskalken Carl von van der Bonnier är han mitt i förberedelserna inför kvällen:
– Jag kan bekräfta att quratelarna kommer få svensk gås medan resten får ukrainsk gås. Det är inte jag som har tagit beslutet, det är Gåsarådet. De vill markera att quratelare är lite finare än alla andra gäster.

Lars Svensson, senior köksansvarig på Tegnérs är kritisk mot beslutet:
– Jag tycker det är hemskt tråkigt att Gåsarådet vill göra skillnad på folk och folk på kvällens fest. Detta skulle aldrig ha hänt 2009 på förra Gåsafesten. Men vi på Tegnérs är ju offentligt anställda så vi kan inte bestämma vem vi serverar och inte.

Ytterligare ett rykte talar för att en av ingredienserna i kvällens svartsoppa väntas koagulera på grund av de långa talen. Akademikern följer utvecklingen.
Vet du mer? Kommentera nedan.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/20110528-0327021.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/20110528-0327021-300x300.jpgAnn BorgenssonKKNationerNyhetergåsafesten,kårer,Lunds nation,malmö nation,östgöta nation,skånska nationen,skånska nationerna
Tre timmar innan kvällens Gåsafest börjar i Akademiska Föreningens stora sal kan Akademikern avslöja en matfuskskandal på kvällens Gåsafest.  Enligt källor hos leverantörerna Svensk Cater och Tegnérs Matsalar väntas en tydlig åtskillnad göras bland gästerna på kvällens firande av Skånska nationens delning. Enligt Akademikerns källor bland servitörerna kommer 'dignitärerna' på honnören att serveras svensk lokalodlad...