1972 blev Smålands nation Lunds första öppet politiska nation. Idag, 43 år senare, verkar Göteborgs nation gå samma väg.

Många förvånades idag när Göteborgs nation på sin facebooksida meddelade ut att de från och med nu tar ställning mot sjukdomen cancer. Från att ha varit en helt opolitisk nation, likt Lunds övriga nationer, verkar nu Göteborgs nation alltså bli allt radikalare. Uttalandet har delat nationens medlemmar i två läger – medlemmarna som är för cancer, och medlemmarna som är emot cancer.

“- Jag som medlem känner mig inte bekväm med att quratelet är så pass politiska och har så radikala åsikter som de verkar ha i nuläget. Jag tror att jag ska byta till Malmö nation” säger en novisch som Akademikern pratat med.

Men Walter Olsman, qurator på Göteborgs nation, säger att uppdateringen missförståtts. Han ångrar också statusuppdateringen och kallar den ett förhastat beslut.

“- Nä, tanken med att ta ställning mot cancer var egentligen bara för att håva in likes på statusuppdateringen, för att marknadsföra våra klubbar i hashtaggarna. Men eftersom folk har tagit illa upp så tar vi givetvis tillbaka det politiska ställningstagandet. Göteborgs nation kommer i fortsättningen att förhålla oss neutrala till sjukdomen cancer.” säger quratorn till Akademikern.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/Akademikern2.pnghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/Akademikern2-300x260.pngAnn BorgenssonNationerNyheterakademikern,dagsplats,göteborgs nation,lund,politik,satir,studentliv,studentlund
1972 blev Smålands nation Lunds första öppet politiska nation. Idag, 43 år senare, verkar Göteborgs nation gå samma väg. Många förvånades idag när Göteborgs nation på sin facebooksida meddelade ut att de från och med nu tar ställning mot sjukdomen cancer. Från att ha varit en helt opolitisk nation, likt Lunds övriga nationer, verkar nu...