I helgen som gick ägde 2014 års upplaga av Nationsmästerskapen rum. Helsingkrona nation tog hem segern med förkrossande marginal. Den stora nyheten, som slog ned som en bomb, var dock att Hallands nation meddelade att de lägger ner sin verksamhet från och med årsskiftet.

Samtidigt som Helsingkrona tog emot första pris för sina enastående bedrifter i sport fattades ödesbeslutet på Hallands nation: nationen lägger ner all sin verksamhet och kommer från och med den 1 januari 2015 inte längre att existera. Akademikern ringde upp Hallands nations kurator, Hans Vitsman.

Vad händer? Varför lägger ni ner?

– Vi har under många decennier varit Lunds främsta sport-, idrotts- och tävlingsnation. Vi har varit oslagbara på fotbollsplanen, haft de bästa Champions League-pubarna och varit det självklara valet för alla som älskar idrott. Så är det inte längre. Och varför finnas alls om man inte kan vara bäst?

Så ni lägger ner för att ni fick stryk av Helsingkrona?

– Ja. 

Vad kommer hända med era medlemmar och era pengar?

Våra medlemmar har vi sålt på auktion till Malmö nation och alla våra pengar kommer gå oavkortat till Patrik Sjöberg för han är en riktig vinnare.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/Hallands_nation-1024x755.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/Hallands_nation-300x300.jpgYuri van DijkNationerhallands,Hallands nation,idrott,kk,kuratorskollegiet,nation,nationsmästerskapen,satir,spårt,sport,tornavägen
I helgen som gick ägde 2014 års upplaga av Nationsmästerskapen rum. Helsingkrona nation tog hem segern med förkrossande marginal. Den stora nyheten, som slog ned som en bomb, var dock att Hallands nation meddelade att de lägger ner sin verksamhet från och med årsskiftet. Samtidigt som Helsingkrona tog emot första...