Akademikern kunde igår berätta om att samtliga nationer i Lund måste ansöka om “offentligt danstillstånd” för att få bedriva klubbverksamhet i fortsättningen. Nyheten slog ner som en bomb i hela studentlivet och många frågetecken kvarstår. Nu väljer Helsingkrona nation att ta på sig hela ansvaret för händelsen och kommer senare idag gå ut med ett pressmeddelande.

Det var i början av terminen som Helsingkrona ringde till polisen och tjallade.

Det var någon från kuratelet som ringde och frågade om vi kände till att det dansades på nationerna. Och att det nog kanske fanns vissa oegentligheter kring hur ordningslagen tolkades från vår sida, säger Knut Bengtsson, vakthavande befäl i Lunds kommun. Vi blev ju tvungna att utreda skiten och det är klart att de hade rätt. Det är ju inte för inte som de kallas för viktigpetternationen.

Det är inte första gången som Helsingkrona har ställt till det för de andra nationern men den här gången erkänner man sitt misstag. Akademikern har pratat med en gammal kurator på nationen för att reda ut vad det är som har hänt. Personen vill vara anonym.

– Det är oerhört tragiskt att det här kan hända i Sverige 2016. Det känns som att historien upprepar sig igen med mot vilken utveckling studentlivet är på väg. Jävla Helsingkrona. Det är det enda jag kan säga.

Kuratorn på Helsingkrona tar på sig fullt ansvar för den här händelsen och menar att det är viktigt att göra rätt för sig.

– För oss på Helsingkrona har det alltid varit viktigt att saker och ting går rätt till. För mig är det viktigt att kunna säga till mina barnbarn att jag tog ansvar och att Helsingkrona är ett rättskaffens ställe, där lag och ordning är viktigare än att ha kul. Dessutom tror jag att vi kan locka fler jurister till nationen på det här viset. Genom att profilera oss som ett ställe där etik, moral och paragrafrytteri spelar roll kommer vi nog rekrytera fler medlemmar som tidigare valt Malmö nation.

Förstår du om andra nationer blir sura när deras vaktkostnader ökar?

Ja, men det är inte mitt problem. Vi har just byggt ett jättehögt hus som vi tjänar massa pengar på, så vi har råd.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/03/tbar-bg-bottom-2-1024x497.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/03/tbar-bg-bottom-2-300x300.jpgPitsa SallatNationerOkategoriserade
Akademikern kunde igår berätta om att samtliga nationer i Lund måste ansöka om 'offentligt danstillstånd' för att få bedriva klubbverksamhet i fortsättningen. Nyheten slog ner som en bomb i hela studentlivet och många frågetecken kvarstår. Nu väljer Helsingkrona nation att ta på sig hela ansvaret för händelsen och kommer senare...