Helsingkrona nations nya byggprojekt är i full fart. Första spadtaget har ägt rum och det nya runda huset beräknas stå klart i juni 2015 och uppskattas innehålla 69 st lägenheter. Men hur kommer huset se ut?

Lunds studentbostadsbrist kan snart pusta ut. I alla fall om man frågar Qurator Robert Lekstuga på Helsingkrona nation.
– Jag är riktigt stolt att få presentera mitt nya projekt. Äntligen kommer jag kunna bidra med bostadsbristen i Lund.

Akademikern:
Hur kommer huset vara format?

– Jag har försökt koppla samman landskapet runt omkring med det nya huset och fick väldigt mycket inspiration från M-huset, säger Arkitekten Robert Lekstuga som ritat huset. Min ursprungliga tanke utgick jag i från den stora plåtburken vid M-huset som också kan ses som Bullens Pilsnerkorv. Huset kommer alltså ha samma form, färg, utseende och smak som Bullens Pilsnerkorv. Det är genialt. Jag är ett geni.

Akademikern:
Vilka funktioner kommer huset ha?

– Det som är unikt med det här huset är att man inte behöver underhålla det, man kan helt enkelt börja äta bort det som är skadat och ersätta det med ny korv. Jag har redan provat äta en bit av gjutningen och det smakade mycket bra, säger Robert Lekstuga, Platschef på PEAB som bygger huset. Tänk själv när du vaknar en morgon och inser att badrummet är mögelskadat. Då kan hyresgästen helt enkelt äta upp det som är skadat och sedan ersätta det med ny korvvägg som vi använder som material. Studenten blir dessutom mätt.

Hur mycket det faktiska huset kommer kosta är svårt att säga då mycket oberäknat spill från virket redan har gått till användning. Det är många byggare som glömt matlåda. Helsingkrona nation hoppas kunna lösa ett samarbete med ICA Tuna och Widerbergs kött för att få mer material till huset och kunna hålla budget. De första hungriga studenterna kan flytta in under juni 2015, enligt Inspektorn Robert Lekstuga.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/20130531_Helsingkro_842408v530x800.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/20130531_Helsingkro_842408v530x800-300x300.jpgPitsa SallatNationerakademikern,bullens,Helsingkrona,ICA,lund,Lunds kommun,M-huset,maskinsektionen,nationer,nybyggnation,peab,pilsnerkorv,satir,student,studentboende,studentbostäder,studentikost,studentliv,studentlund,studentlyor,Widerbergs kött
Helsingkrona nations nya byggprojekt är i full fart. Första spadtaget har ägt rum och det nya runda huset beräknas stå klart i juni 2015 och uppskattas innehålla 69 st lägenheter. Men hur kommer huset se ut? Lunds studentbostadsbrist kan snart pusta ut. I alla fall om man frågar Qurator Robert...