Shotluckan som är belägen på Kungsgatan i centrala Lund har inte fått beviljat tillstånd för sin verksamhet. “Ingen ska behöva skadas när man bedriver den här typen av verksamhet” låter det i uttalandet från tillståndsmyndigheten.

Shotluckan startades i Halmstad 2010 och har varit ett populärt tillhåll bland lokalbefolkningen. Grundarna bestämde sig för att etablera sig i Lund, men har nu fått indraget tillstånd och kan inte starta upp sin verksamhet. I tillståndsmyndighetens pressmeddelande hävdar man:

“Det är anmärkningsvärt och ytterst oroande att Lunds befolkning kan riskera att skada sig när de besöker Kungsgatan. Vi kan inte bevilja att Shootluckan etablerar sig i centrala Lund då det finns risk att någon kan skjutas ihjäl. Vi vill inte ha Kungsgatan som ett nytt Rosengård”.

Uttalandet förbryllar grundarna som menar att allt är ett missförstånd.

– De tror ju att vi ska bedriva en gangster och maffialiknande verksamhet på Kungsgatan och i deras uttalande så står det klart och tydligt att de tror att vi ska hålla på att mörda folk som går förbi vår butik. Det är en shotlucka, inte en shootlucka, säger Marc Calvados en av grundarna.

Akademikern har via fax fått tag i en av de ansvariga som avslagit begäran från Shotluckan.

Akademikern:
Ni inser att deras verksamhet inte har som syfte att mörda folk som går förbi butiken utan att det handlar om att man ska supa sig så full som möjligt utanför butiken?

Anonym källa:
– Som vi har sett det så har de tendens till att mörda folk, det står klart och tydligt i vårt uttalande. Om det är så att vi har missat att man ska supa sig så full som möjligt istället för att mörda någon så måste vi omvärdera vårt beslut.

Akademikern:
Men hur kan det ha skett ett missförstånd?

Anonym källa:
– Jag ska vara ärlig och säga att vi var alla jävligt bakfulla sen kontorsfesten igår som Bettan styrde upp ganska bra. Dessutom så har vi inte läst verksamhetens verksamhetsberättelse, som vi kanske borde gjort. Vi får gå igenom det här ärendet en gång till helt enkelt.

Akademikern fick efter intervjuen reda på att tillståndsmyndigheten vill omforumlera sitt beslut till att:

“Vi ska omvärdera ansökan om alkoholtillstånd för Shotluckan. Tillståndsmyndigheten anser att det är bättre att befolkningen super ihjäl sig än att de skjuter ihjäl varandra”, ska det heta.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/kungsgatan-1024x678.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/kungsgatan-300x300.jpgKalinkaLund CentrumAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,halmstad,lund,Lundagård,Lunds kommun,lunds universitet,satir,shotluckan,student,studentikost,studentliv,studentlund,sydsvenskan,tillståndsenheten,tillståndsmyndigheten
Shotluckan som är belägen på Kungsgatan i centrala Lund har inte fått beviljat tillstånd för sin verksamhet. 'Ingen ska behöva skadas när man bedriver den här typen av verksamhet' låter det i uttalandet från tillståndsmyndigheten. Shotluckan startades i Halmstad 2010 och har varit ett populärt tillhåll bland lokalbefolkningen. Grundarna bestämde...