Tidningen Lundagård skrev tidigare i eftermiddags om Inspektorn på Östgöta nation och hans Inspektorstweet som inte tycks vara lämpligt för en universitetsanställd.

Nour Hinder, Inspektor på Östgöta nation twittrade tidigare i veckan om att “det vore extremt gott med pannkakor och ärtsoppa snart”. Lundagård menar att det är olämpligt för en universitetsanställd att twittra om mat när det är flera studenter som förmodligen blir hungriga när de läser tweeten.

– Det här är en fara för all utbildning som Lunds universitet sysslar med. Vi kan ju inte ha studenter som sitter på föreläsningar och som blir hungriga när de läser Nour Hinders tweets. Vi måste ta den här saken på allvar, säger Magnus Eskapadsson Talesmormon vid Lunds universitet.

“Att Nour Hinder uttrycker sina åsikter i eller utanför arbetet spelar ingen roll. Men att han på ett skickligt sätt kan få studenter och vanliga människor hungriga genom att förmedla det i text är oroväckande för universitetets framtida utveckling”. Skriver Lunds Universitet i ett pressmeddelande,

Akademikern:
Tycker du att det är gott med ärtsoppa och pannkakor?

Nour Hinder:
– Ja, självklart.

Akademikern:
Har du möjligtvis senap vid sidan om ärtsoppan?

Nour Hinder:
– Vissa gånger så passar det utmärkt. Helst ska det vara en senap med starkare smak för att lyfta soppan.

Akademikern:
Hur vill du förklara för att studenter varför du twittrar så att de blir hungriga?

Nour Hinder:
– Det jag menade med min tweet var att det snart är torsdag och att ärtsoppa och pannkakor är en stående maträtt på torsdagar. Jag ber som hemskt mycket om ursäkt om jag fick studenterna hungriga. Det är inte med min mening att röra upp sinnet och få magen att låta.

Akademikern kommer via Wikileaks om ett par dagar fortsätta publicera information om Nour Hinder och snart får ni även reda på hans hemliga recept för att koka en riktig ärtsoppa.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/inspector-gadget-pictures-1024x768.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/inspector-gadget-pictures-300x300.jpgPitsa SallatUniversitetetärtsoppa,inspektor,lund,Lundagård,Lunds kommun,lunds universitet,östgöta nation,satir,student,studenters hälsa,studentikost,studentliv,studentlund
Tidningen Lundagård skrev tidigare i eftermiddags om Inspektorn på Östgöta nation och hans Inspektorstweet som inte tycks vara lämpligt för en universitetsanställd. Nour Hinder, Inspektor på Östgöta nation twittrade tidigare i veckan om att 'det vore extremt gott med pannkakor och ärtsoppa snart'. Lundagård menar att det är olämpligt för...