Stormen Simone har satt sina spår över stora delar av Sverige. Förödelsen är som absolut värst i Lund och under större delen av tisdagsmorgonen höll räddningstjänsten syd och polisen ett stort räddningspådrag vid Juridiska institutionen, Juridicum.

Tidigt under tisdagsmorgonen pågick fortfarande ett stort räddningspådrag vid Lilla Gråbrödersgatan 4, på taket till Juridicum.

– Det som tycks som ett hopplöst räddningsuppdrag, men vi har fortfarande modet uppe för att kunna genomföra vårt arbete på ett så effektivt sätt som möjligt och rädda de skadade, säger Anita Eldklåda kommunikatör räddningstjänsten syd.

Akademikern:
Kan du förklara hur situationen ser ut just nu?

– Juridiska institutionen är de enda i Lund som glömt att ta ner dess flagga när stormen Simone svepte förbi centrala Lund och den har inte lång tid kvar förän den totalförstörs, den dör snart.

Akademikern:
Hur allvarligt är det?

– Den dör snart.

Akademikern:
Hur lång tid kvar är det tills den dör?

– Det är inte lång tid kvar förän den totalförstörs, förklarar Anita långsamt.

Akademikern har varit i kontakt med Prof. Alf Balkensson vid Juridicum:

– Det känns fruktansvärt att något sånt här kan hända. Vi har rutiner för sånt här… ingen… ingen flagga ska behöva dö på något så ovärdigt sätt som det här. Det var ju bara lite vind, vind! säger Alf och brister ut i tårar.

Akademikern var först på plats att dokumentera händelsen men på grund av respekt för de anhöriga så har Akademikern valt att inte gå ut med bild på flaggan.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/timthumb.php_.jpeghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/timthumb.php_-300x250.jpegKalinkaKårerakademikern,Akademiska Föreningen,blåsväder,juridicum,juridiska institutionen,lund,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentlund
Stormen Simone har satt sina spår över stora delar av Sverige. Förödelsen är som absolut värst i Lund och under större delen av tisdagsmorgonen höll räddningstjänsten syd och polisen ett stort räddningspådrag vid Juridiska institutionen, Juridicum. Tidigt under tisdagsmorgonen pågick fortfarande ett stort räddningspådrag vid Lilla Gråbrödersgatan 4, på taket...