Under gårdagen höll LUS ett ting. På mötet hade samtliga kårer vid Lunds universitet samlats för att diskutera Tidningen Lundagårds framtid. Med på mötet fanns även reportern Sea-Jay Backving från Lundagård som skulle twittra om vad som sades.

Det visade sig dock ganska snart att kårerna var mer intresserade av att följa twitterrapporteringen av vad som sades på mötet än att faktiskt säga något själva.

Akademikern:
– Men om alla kårer bara satt och läste på twitter om vad som sades och inte pratade själva kunde det ju inte finnas något att twittra om, eller hur?

Sea-Jay Backving:
– Ja jag insåg snabbt exakt den problematiken men jag måste ju fortfarande underhålla mina läsare så jag satt mest och hittade på saker.

Akademikern ställer sig givetvis frågande till om detta verkligen är seriös journalistik med tanke på att Lundagård de facto bara suttit och hittat på samtalsämnen och citat.

Kårerna reagerade också på fabriceringen av citat och har nu förklarat öppet krig mot Lundagård.

Celina Skougsdunge, ordförande på Medicinska Föreningen:
– Jag blev skougstokig när jag såg vad Sea-Jay gjorde! Så jag och alla andra började twittra själva och rätta det han skrev.

Akademikern ställer sig frågande till hur man kan rätta påhittade citat men Skougsdunge förklarar lugnt för Akademikern att Tidningen Lundagård lade ribban och att dom därför rättade till citat så att det skulle kunna ha varit citat som någon av dom faktiskt kunde ha sagt.

Lekleo Skånisson, ordförande på Lundaekonomerna:
– Såhär får det inte gå till! Vi betalar miljarder till Lundagård och så beter de sig såhär, taskigt!

Akademikern:
– Så vad är ert nästa drag?

Lekleo Skånisson:
– Vi tänker fullkomligt ösa pengar över dom så de kommer behöva anställa så många redaktörer att det inte kommer gå att publicera något över huvud taget för de kommer inte kunna ha några ideellt arbetande reportrar. Eftersom att det är vi som äger tidningen kommer vi även tvinga dom att bara publicera bra saker som vi gör och bara dåliga saker som nationerna gör.

Akademikern följer händelseutvecklingen med stor spänning.

Artikeln uppdateras löpande

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/twitter_battle_a_l.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/twitter_battle_a_l-300x300.jpgKalinkaLUSakademikern,kränkt,lund,Lundagård,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentlund,ting7,twitter
Under gårdagen höll LUS ett ting. På mötet hade samtliga kårer vid Lunds universitet samlats för att diskutera Tidningen Lundagårds framtid. Med på mötet fanns även reportern Sea-Jay Backving från Lundagård som skulle twittra om vad som sades. Det visade sig dock ganska snart att kårerna var mer intresserade av...