KARNEPRENÖRER. Städningen efter årets karneval ser ut att bli ett proffsjobb, erfar Akademikern efter att ha pratat med källor i på karnevalens Podio-baserade system för internkommunikation. 

När Akademikern pratat med karnevalister ute på stan har det noterats ett växande missnöje med arbetsbördan som ålagts dem under karnevalen:

– Det började med att en kompis och jag ställde oss i en kö utanför AF-Borgen i mars för vi hörde att man skulle få gå på en massa fester om man stod i kön och skrev upp sig på någon lista och fick sin bild tagen. Nu har det visat sig att vi tydligen dessutom ska jobba en massa utan lön, det är ju helt orimligt. Hade jag vetat det hade jag aldrig ställt mig i kön från första början, säger en missnöjd karnevalist som vill förbli anonym.

Det är en uppfattning som delas av en stor skara av de intervjuade.

Det arbetsmoment som verkar röra upp mest känslor bland karnevalisterna är när den ökända städningen efteråt kommer på tal. Nu kan Akademikern avslöja att karnevalister satt i system att starta upp studiecirklar för att finansiera privata städbolag. Akademikern har intervjuat projektets initiativtagare Mary Bou:

– Det stämmer att vi karnevalister håller på att se över möjligheten att lägga över stora delar av verksamheten på en privat aktör. Istället för att arbeta i en vecka under och efter karnevalen har vi gått runt med namnlistor på Karnevalscentralen och på sexton timmar startade vi 1 700 studiecirklar i fornegyptisk geologi och esperanto. Pengarna vi får från studiecirklarna kommer gå till att betala bemanningsföretag för att sköta karnevalstälten åt oss under karnevalen, en städfirma som städar åt oss efteråt, och en all-inclusive-resa till Malta för mig och de andra två initiativtagarna efteråt.

Vilket städföretag som kommer att få städuppdraget sägs ännu inte vara klart. Akademikern har därför ringt runt till Lunds tre största städföretag Lundaclean, KIA Kvalitetsstäd och Ultra Clean, men ingen av dem verkar vilja ta ut segern i förskott.
– Vi kan tyvärr av sekretesskäl inte bekräfta existensen av den upphandling som vi just nu deltar i som rör städningen efter Lundakarnevalen, säger Sofia McNugget på KIA Kvalitetsstäd.

 

 

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/KarnevalsKöJJ-25-1024x730.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/KarnevalsKöJJ-25-300x300.jpgAnn BorgenssonKårerNationerAF-borgen,akademikern,alkohol,kia kvalitetsstäd,lund,Lundagård,lundakarnevalen,lunds studentkår,satir,skvaller,städfirma,städning,student,studentikost,studentlund
KARNEPRENÖRER. Städningen efter årets karneval ser ut att bli ett proffsjobb, erfar Akademikern efter att ha pratat med källor i på karnevalens Podio-baserade system för internkommunikation.  När Akademikern pratat med karnevalister ute på stan har det noterats ett växande missnöje med arbetsbördan som ålagts dem under karnevalen: - Det började med att en kompis...