FINANSKRASCH. Idag kom nyheten om att Lundaekonomerna, ekonomstudenternas kår vid Lunds universitet, väljer att avbryta allt samarbete med Göteborgs nation kring höstens nollning.

Nyheten innebär en stor omställning för Lundaekonomerna eftersom samarbetet mellan kåren och Göteborgs nation inleddes redan 1928 när Göteborgs avbröt sitt nära samarbete med Hallands nation efter en punschfest som slutade i en drunkningsolycka i ett badkar fyllt med Hallands fläder.

Akademikern mötte upp Lundaekonomernas ordförande Lizzy ”Wall” Énberg på Berlin Bar i Lund för att få ett klargörande.
Lizzy: – Vi är trötta på Göteborgs nu, de har börjat släppa in så mycket jurister och statsvetare på sina klubbar. Ibland till och med teknologer. På lördagsbrunchen nuförtiden träffar man ibland folk där som inte ens går i sin klass. 

Akademikern: – Men ni kommer fortfarande att arrangera novischaktiviteter till hösten?

Lizzy: – Ja det kommer vi. Vi har fått ett förmånligt förslag från Blekingska nationen som vi med stor sannolikhet kommer acceptera. De har erbjudit oss ensamrätt på sina lokaler under nollningen. Eftersom de inte är en särskilt stor nation hoppas vi på att över en 5-årsperiod kunna ha gjort Blekingska nationen till en plats dit bara ekonomer får komma. Lite som Pretoria i Sydafrika före ’91.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/07/Blekingska_nationen_Lund_juli_2008-1024x683.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/07/Blekingska_nationen_Lund_juli_2008-300x300.jpgKalinkaKårerLund CentrumNationerakademikern,göteborgs nation,kränkt,lund,lundaekonomerna,PR-trick,satir,Smålands nation i Lund,student,studentikost,studentlund
FINANSKRASCH. Idag kom nyheten om att Lundaekonomerna, ekonomstudenternas kår vid Lunds universitet, väljer att avbryta allt samarbete med Göteborgs nation kring höstens nollning. Nyheten innebär en stor omställning för Lundaekonomerna eftersom samarbetet mellan kåren och Göteborgs nation inleddes redan 1928 när Göteborgs avbröt sitt nära samarbete med Hallands nation efter en punschfest...