Lundaekonomerna meddelade idag att de kommer att starta en lekskola (lekis). Anledningen tycks vara att tidigt utbilda lundensiska barn hur man pensionssparar, söker bostadsbidrag men främst vad Lundaekonomerna är.

– Vi på Lundaekonomerna vill att lundabarnen redan i tidig ålder lär sig hur man hanterar pengar. De kan ju inte köpa snacks och blöjor hela livet, säger Eli Heckscher, Ansvarig för LEK på Lundaekonomerna. Eftersom att många kallar Lundaekonomerna för LEK så har vi gett upp kampen att tvätta bort den förkortningen. Den är rätt så ball ändå, fortsätter Heckscher.

Lundaekonomerna planerar att starta sitt första lekis innan inskrivningsperioden börjar hösten 2014. Enligt Eli Heckscher ska barnen gå på seminarium med syftet att öppna för diskussioner om lekskolan ska styras av marknadsekonomi eller blandekonomi. Barnen ska också för första gången lära sig att deklarera och “låtsas” attestera fakturor från näringslivet.

Lekstugan kommer vara belägen mitt i centrala Lund för att citat “vara så nära tillväxtpolen Lund som möjligt” och ha en yta på 2400 kvm.
– Hela lekis kommer ha ett öppet leklandskap där barnen kan sköta sina affärer mellan Barbie och Ken. Det är en unik lösning som vi hoppas kommer få företaget… jag menar LEK att växa, säger Eli Heckscher.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/01/timthumb.php_.jpeghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/01/timthumb.php_-300x250.jpegPitsa SallatLUSakademikern,Eli Heckscher,lekstuga,lund,lundaekonomerna,Lunds kommun,lundvsuppsala,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,tillväxtpoler
Lundaekonomerna meddelade idag att de kommer att starta en lekskola (lekis). Anledningen tycks vara att tidigt utbilda lundensiska barn hur man pensionssparar, söker bostadsbidrag men främst vad Lundaekonomerna är. - Vi på Lundaekonomerna vill att lundabarnen redan i tidig ålder lär sig hur man hanterar pengar. De kan ju inte...