Under helgen så var tidningen Lundagård i blåsväder för första gången på ett par dagar. Den här gången skulle de skämta med alla quratorer genom att säga tuffa saker till dem i nyktert tillstånd. Det hela spårade ur och här följer historien om tre lundsgårdsjournalister som nu är polisanmälda.

I lördags så var det inte bal på Akademiska Föreningen och då passade tre lundagårdsjournalister på att besöka Kuratorskollegiets expedition på borgen för att “ge tillbaka för gammalt spexx”. De råkade komma över tre quratorer som stod intill ett tidningsställ i trapphuset och de tre journalisterna började kasta dem och göra konfetti utav quratorerna.

“Det måste ha varit flera hundra quratorer”, säger en tidning som befann sig i tidningsstället.

Lundagårdsjournalisterna slutade inte där. Istället för att sluta plåga de tre stackars quratorerna, så tog de med sig (av någon märklig anledning) FYRA quratorer och gick ut till Lundagård. Väl på plats började de elda quratorerna och skratta det där skrattet som bara lundagårdsjournalister kan göra.

Kuratorskollegiet har nu polisanmält händelsen som grovt vållande till annans död, alternativt dråp på de tre eller fyra quratorerna. Journalisterna är kända av polisen sedan tidigare, varav ett fall utav “Hets mot folkgrupp” och ett annat “Provocerande journalistik”.

Ingen tidning kom till skada under händelsen.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/eld-lund.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/eld-lund-300x300.jpgPitsa SallatKKPolitikAF-borgen,Akademiska Föreningen,elda tidningar,Lundagård,lundagårdsjournalist,polisen,Qurator,student,studentikost,studentlund
Under helgen så var tidningen Lundagård i blåsväder för första gången på ett par dagar. Den här gången skulle de skämta med alla quratorer genom att säga tuffa saker till dem i nyktert tillstånd. Det hela spårade ur och här följer historien om tre lundsgårdsjournalister som nu är polisanmälda. I...