En av Lunds mest välkända profiler slutar på sin arkivarietjänst vid universitetsarkivet från och med den 31 mars för att istället börja som föreläsare på förskolan Snorre i Lund.

Fredrik Tersmeden meddelade för ett par dagar sen via sin privata facebooksida att han lämnar sin tjänst som arkivarie vid universitetet för att fokusera på det som är hans passion. Fredrik Tersmeden är en känd profil i studentlivet i Lund och har bland annat varit verksam i samtliga karnevalsfilmer sedan 1994, Helsingkronaspexet och inom Akademiska Föreningen som ombudsman.

Akademikern träffade Fredrik Tersmeden vid Universitetsbiblioteket i Öppen samling (ÖS) för att höra mer om arbetet.

– Jag vill understryka att det är viktigt att på ett pedagogiskt sätt förmedla idé- och lärdomshistoria till studenterna som även går i förskola. Det ska bli intressant att få träffa de här studenterna och få höra deras livshistoria. Tillsammans kommer vi utforma kursen så att det passar alla i förskolan, säger Fredrik Tersmeden.

På förskolan Snorre ser verksamhetschefen positivt på att lundaprofilen kommer och föreläser en tid framöver.

– Vi har haft en öppen dialog med Fredrik under hela vägen och nu har vi äntligen hittat ett sätt att undervisa studenterna. Han kommer ha sin första arbetsdag idag, säger Dick Chinos till Akademikern.

Studenterna på förskolan Snorre kommer att se fram emot att diskutera fördelar med vetenskaplig teori och logisk teori under fruktstunden och till eftermiddagen en fördjupning i sandlådan med hur de gamla grekerna såg på Kina som världens ände.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/tersmeden.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/tersmeden-300x300.jpgKalinkaLund CentrumUncategorizedakademikern,Akademiska Föreningen,Förskolan Snorre,Fredrik Tersmeden,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
En av Lunds mest välkända profiler slutar på sin arkivarietjänst vid universitetsarkivet från och med den 31 mars för att istället börja som föreläsare på förskolan Snorre i Lund. Fredrik Tersmeden meddelade för ett par dagar sen via sin privata facebooksida att han lämnar sin tjänst som arkivarie vid universitetet...