I helgen avslöjade Lundaspexarna att de skrivit ett nytt spex som har urpremiär den 28 november. Spexet handlar om en av de mest omtalade och mytomspunna författarna sen Eskil Magnusson (Västgötalagens författare) som levde på första halvan av 1200-talet. Akademikern lyckades få en intervju med Lundaspexarnas förhen, Thörnrosa Blad.

Hur kom det sig att ni valt att skriva ett spex om Jan Guillou?

– Han är en av de riktigt stora bland historiens författare. Ondskan, böckerna om Arn och Hamilton – han lyckas verkligen fånga något spännande. Det är Lundaspexarnas tydliga politiska åsikt att det skrivs och pratas alldeles för lite om medeltiden och  där har Guillou verkligen gjort en insats.

Vad kommer spexet handla om?

– Låt mig visa vår eventtext som ligger ute på Facebook.

Med orubblig expressivitet tecknar Jan Guillou från Stockholms rödvinsvänsters innersta kretsar den nya typen av opinionsbildande ideal. Till utseendet är vanlig, i tanken är han skärpt och finansiellt går det mycket, mycket bra. Bekymmersamma och rent av olagliga infiltrationer av Aftonbladets kulturredaktion rågar måttet för föräldrarna och de skickar honom till Lundsberg för att han ska lära sig veta hut. Inte mer än en människa tvekar Jan inför det val han slutligen tvingas till: att böja sig för Aftonbladets kulturredaktion och fortsatt få recensera regeringens utrikespolitik eller stå rakryggad för den han är och vägra acceptera samhällets dom.

Välkomna att se Lundaspexarnas tolkning av ett av västvärldens mest omtalade författarliv, i en föreställning som aldrig tidigare nått AF-borgens stora scen. Träffa Jannes fru Anne-Marie, hans älskare Peter Bratt och Jannes chefer på Aftonbladet och svurna fiender på Lundsberg. Mycket nöje!

– Som du ser kommer det bli jäkligt fett!

Vem får den stora äran att spela Jan Guillou?

– Det är hemligt, men jag kan säga så mycket som att det definitivt inte är en kvinna.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/jan-guillou.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/jan-guillou-300x300.jpgKalinkaAkademiska FöreningenKulturNyheteraf,AF-borgen,Akademiska Föreningen,lundaspexarna,lunds universitet,satir,spex,student,studentikost,studentlund,Thörnrosa Blad
I helgen avslöjade Lundaspexarna att de skrivit ett nytt spex som har urpremiär den 28 november. Spexet handlar om en av de mest omtalade och mytomspunna författarna sen Eskil Magnusson (Västgötalagens författare) som levde på första halvan av 1200-talet. Akademikern lyckades få en intervju med Lundaspexarnas förhen, Thörnrosa Blad. Hur...